Una din cele mai frumoase clădiri va fi restaurată

Clădirea Prefecturii Gorj va fi restaurată în perioada următoare. Fiind un monument istoric de importanță națională, clădirea are nevoie de restaurări. Aceasta va trece printr-o reabilitare majoră pentru ca arhitectura acesteia să fie pusă în valoare așa cum merită. Clădirea are o vechime de mai bine de un secol.

Clădirea în care funcționează acum Instituția Prefectului și Consiliul Județean Gorj a fost realizată în 1905 și este una dintre cele mai importante din județ. Este monument istoric și va intra într-un proces complex de reabilitare, a anunțat Pompiliu Ciolacu jr., directorul Direcției de Cultură Gorj. “Este una dintre cele mai importante clădiri din județul Gorj și pentru faptul că această clădire găzduiește Palatul Administrativ, dar și din punct de vedere cultural. Ea este în categoria A, adică a monumentelor de importanță națională și să sperăm că, în perioada următoare, va suferi o intervenție majoră de reabilitare și punere în valoare a acesteia așa cum merită. Acest lucru se va face, în continuare, și la alte monumente din județul Gorj”, a transmis Ciolacu.

Cu intervenții puse pe așteptare, clădirea ar putea avea de suferit odată cu trecerea timpului. În acest fel, și sumele necesare unei restaurări ulterioare vor fi mai mari, a mai adăugat șeful Direcției Județene de Cultură Gorj: „În momentul în care nu vom face lucrările acestea periodice de întreținere, va ajunge într-un stadiu în care intervenția va costa foarte mulți bani și va fi foarte greu pentru noi să facem acest lucru. De aceea, aceste întrețineri periodice trebuie să se facă gradual, să nu ajungem într-o stare în care o intervenție ar fi aproape imposibilă”. (A.A.)

Vizualizări: 998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: