Un primar gorjean cere demisia şefului Inspectoratului Şcolar

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, cere demisia inspectorului general al ISJ Gorj, Ion Işfan, pentru că tolerează în funcţia de director la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia un om care nu gestionează corespunzător problemele unităţii. Reacţia primarului vine ca urmare a deciziei ISJ de a nu lua măsuri în cazul lui Cristinel Faiter, după ce doi elevi s-au bătut atât la şcoală cât şi în drum spre casă.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj au declarat ieri că în urma anchetei de la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia s-a constatat că elevii nu s-au bătut în şcoală şi că primarul localităţii Liviu Cotojman a vrut să dea o altă conotaţie scandalului. “Noi am trimis o echipă de inspectori acolo şi concluzia a fost că domnul primar a vrut să facă vâlvă şi să dea alte conotaţii acestui incident. S-au luat declaraţii şi s-a constatat că bătaia nu a avut loc în incinta şcolii, ci la cinci kilometri de şcoală. Oricum, ancheta este în plină desfăşurare”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Cotojman: Nu mai cer demisia directorului, cer demisia lui Işfan

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, se declară revoltat de decizia ISJ Gorj de a nu lua măsuri împotriva lui Cristinel Faiter, directorul Liceului Tehnologic din localitate. “Nu ştiu când va înţelege ISJ gravitatea acestor fapte. Dacă trebuie să moară un copil ca să cadă un director atunci eu nu mai cer demisia directorului, cer demisia şefului ISJ Gorj, demisia lui Ion Işfan. Voi fi vocal şi voi critica întotdeauna astfel de evenimente. Dacă Poliţia dovedeşte că aceşti copii nu s-au bătut în şcoală eu îmi pun la bătaie mandatul dar dacă se dovedeşte că s-au bătut atunci Işfan să plece de la ISJ Gorj”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

În urmă cu o săptămână, doi elevi de la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia s-au luat la bătaie într-o sală de curs după care, în drum spre casă unul dintre elevi şi-a chemat prietenii să-l bată din nou pe colegul său de şcoală. Tatăl elevului bătut a intervenit şi a sesizat poliţia care a început o anchetă în acest sens.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: