Zeci de elevi din Motru vor vizita Parlamentul European

Colegiul Naţional „George Coşbuc” din municipiul Motru a obţinut locul 1 la concursul Euroscola. Tema din acest an a vizat simularea unui proces legislativ privind combaterea şomajului în rândul tinerilor. Urmare a rezultatului obţinut în cadrul concursului circa 25 de elevi vor merge în vizită la Parlamentul European în primăvara anului viitor.

Elevii de la Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Motru au participat, în acest an, pentru a treia oară la concursul Euroscola, lansat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European la Bucureşti. Elevii motreni au ocupat primul loc în cadrul acestei competiţii calificându-se astfel, pentru a treia oară, la Strasbourg, la Parlamentul European. Aceştia vor ocupa pentru o zi locurile europarlamentarilor. Proiectul elevilor motreni a cuprins, printre altele, şi o filmare a unei simulări de dezbatere în plen. “Este munca elevilor noştri şi a grupului de profesori care i-au sprijinit. Câteva zeci de elevi au lucrat în cadrul acestui proiect, unii sunt implicaţi în partea esenţială, alţii sunt implicaţi în activităţi colaterale, în sondajele pe care le fac, în propunerile cu care vin copiii. Au multe idei şi unele sunt excelente. Un grup de 24-25 de elevi vor merge la Parlamentul European, vor susţine o sesiune în limba engleză, vor participa la activităţi specifice, de fapt este o învăţare a democraţiei europene de către aceşti copii”, a declarat Valeriu Drulă, directorul Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Motru.

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene. Programul reuneşte periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcţionează Parlamentul European, de a se cunoaşte între ei, de a învăţa despre modul de viaţă, despre viziunile şi aşteptările tinerilor din alte state membre ale Uniunii.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: