Rovinari: Autorităţile pregătesc 10.000 de sarmale pentru 1 Decembrie

Anul acesta, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu mult fast la Rovinari. Autorităţile locale pregătesc un program special de 1 Decembrie. 10.000 de sarmale şi 2000 de porţii de fasole cu ciolan vor fi servite cetăţenilor în această zi de sărbătoare. Evenimentele vor avea loc, ca de obicei, pe Bulevardul Minerilor din Rovinari.

Cu mic, cu mare, cetăţenii oraşului Rovinari sunt invitaţi de autorităţile locale pe 1 decembrie să sărbătorească cum se cuvine Ziua Naţională a României. Administraţia locală s-a pregătit din timp pentru această sărbătoare. Viceprimarul Laurenţiu Chivu a spus care va fi programul manifestărilor din această zi. “Pentru 1 Decembrie avem începând cu orele 10, pe Bulevardul Minerilor, o manifestare închinată zilei naţionale a României. Avem un sobor de preoţi care va ţine o slujbă de pomenire în cinstea eroilor, vom avea şi o depunere de coroane de flori. Începând cu ora 10.30 vom avea copiii de la Clubul Elevilor din Rovinari care vor cânta şi vom juca hora unirii împreună. După slujba de pomenire şi după depunerea de coroane de flori invităm cetăţenii la sarmale şi fasole cu ciolan, la o ţuică fiartă sau la un vin fiert. Sperăm să fie o vreme frumoasă şi să vină cât mai mulţi cetăţeni pentru a sărbători această zi”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari. 

Tot pe data de 1 decembrie va fi aprins şi iluminatul festiv la nivelul oraşului. „Sperăm ca până la ora 18 să finalizăm tot ce înseamnă iluminat festiv în oraşul Rovinari. Astfel încât cu copiii cu colindele şi cu sonorizarea pe care o vom pune în funcţiune pe data de 1 decembrie pe Bulevardul Minerilor şi în parcul central să putem avea colinde şi să putem porni împreună iluminatul festiv”, a precizat viceprimarul oraşului Rovinari.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: