Fărcăşeşti: Cetăţenii cătunului Zătreana nu vor mai sta în beznă

Cele circa 30 de familii care locuiesc în cătunul Zătreana din comuna Fărcăşeşti nu vor mai sta în beznă. Asta pentru că administraţia locală a găsit resursele necesare pentru extinderea reţelei electrice, astfel încât să existe iluminat public şi în acest cătun. Totodată, în această perioadă şi reţeaua de iluminat public din satul Timişeni va fi reabilitată. Autorităţile locale vor monta aici becuri economice.

Circa 4000 de lei a alocat administraţia locală din Fărcăşeşti pentru a asigura iluminatul stradal şi în cătunul Zătreana, apartenent comunei. O parte din lămpi au fost deja montate urmând ca în următoarea perioadă tot cătunul să fie iluminat corespunzător. Autorităţile locale au răspuns astfel la solicitările venite din rândul cetăţenilor care locuiesc în acest cătun. “În cătunul Zătreana se montează câteva zeci de lămpi noi, s-a tras fir de curent fiindcă nu exista. O parte din cetăţeni nu aveau iluminat public, nu aveau fir, s-a tras branşamentul respective şi s-au montat lămpile pe stâlpii de iluminat. Se lucrează, avem montate deja opt. În cătun sunt mai multe ulicioare pe care locuiesc în jur de 30 de familii”, a declarat Vasile Mihai, viceprimarul comunei Fărcăşeşti.   

Şi reţeaua de iluminat public din satul Timişeni va fi reabilitată. Autorităţile locale au luat decizia de a reduce costurile cu energia electrică, drept pentru care vor monta becuri economice. „Mai avem în vedere ca în satul Timişeni să reabilităm reţeaua de iluminat public înlocuind anumite componente din lămpile vechi ca să putem să montăm becuri economice. Punem nişte adaptoare. 67 de lămpi au fost verificate, iar dacă vremea ne va permite într-o săptămână vom finaliza lucrările. Investiţia este de 4000-5000 de lei, din bugetul local. Vom amortiza investiţia în circa un an”, a precizat viceprimarul comunei Fărcăşeşti.

Autorităţile locale din Fărcăşeşti şi-au propus ca pe viitor să modernizeze reţeaua de iluminat public din toată comuna.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: