Un sat din Gorj a fost inclus în "Ruta satelor tradiționale turistice din România"

Localitatea Polovragi, din Gorj, a fost inclusă în "Ruta satelor tradiționale turistice din România". Ministerul Turismului a făcut anunțul chiar de Ziua Mondială a Turismului. 

Polovragi este singurul sat din Gorj inclus în această rută. "Datorită autenticității lor și exemplelor de bună practică pe care le oferă, fac parte din „Ruta satelor tradiționale turistice din România”, dezvoltată de MEAT", anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. 

De asemenea, localitatea Polovragi a participat și la competiția care desemnează cel mai frumos sat din lume. "România participă, în acest an, cu 5 propuneri la competiția Best Tourism Villages, UNWTO acceptând, astfel, un număr mai mare de candidaturi în cadrul etapei mondiale. Satele selectate, în urma verificării aplicațiilor de către comisia MEAT, sunt Polovragi (jud. Gorj), Gura Siriului (jud. Buzău), dar și Biertan, Ciocănești și Eibenthal, care, de altfel, s-au înscris și în cadrul ediției precedente. Rezultatele vor fi transmise în această toamnă", mai anunță Ministerul Turismului. 

„Ruta satelor tradiționale turistice din România”, dezvoltată pe plan național, din care fac parte cele 8 localități amintite, dar și alte sate care dispun de patrimoniu cultural și natural, își propune să contribuie la promovarea și la informarea agențiilor de turism despre posibilitatea realizării unor noi produse turistice. 

Galerie foto


Vizualizări: 5,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: