Paradisul turistic dintr-un sat de munte din Gorj cu nici 20 de locuitori

Când vine vorba de frumuseți ale naturii, județul Gorj a fost binecuvântat cu multe locuri minunate. Unele sunt încă departe de ochii turiștilor. Prea puțin promovate, cu drumuri care te duc anevoios spre ele, sunt destinații turistice care ar atrage vizitatori din toată lumea dacă ar fi puse în valoare așa cum merită. Un exemplu este Cernat Sat, din Gorj.

Satul e cel mai îndepărtat din județul Gorj. Face parte din comuna Padeș, dar să ajungi în Cerna Sat trebuie să traversezi trei județe: Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin. 

În Cerna Sat, mai locuiesc puțini oameni. În jur de 20. Condițiile grele, lipsa utilităților și faptul că zona e aproape izolată pe timpul iernii au făcut ca micul cătun să se depopuleze masiv. Școala s-a închis, magazine nu există în sat, nici semnal la telefon, internet ori canalizare sau asfalt. „O ducem foarte greu. Nu avem nimic. Nici măcar un magazin să luăm pâine. Ne aduc copiii, dar nu pot nici ei să vină prea des. Ne descurcăm cum putem”, a spus o bătrână într-un reportaj realizat de Antena 1 în sat. „Dacă ar asfalta drumul și să aibă și ei utilități, condiții, s-ar descurca mai ușor. Noi venim cât de des putem, ei nu vor să plece de aici pentru că aici au crescut, aici s-au născut. E foarte greu”, a spus fiica unui localnic din Cerna Sat. 

Cheile Corcoaiei sunt de o frumusețe rară. Nu multă lume le-a descoperit. Sunt spectaculoase, dar puțini turiști vin să le vadă. Mulți renunță din cauza drumului plin de gropi care te duce spre chei, alții nu au de unde să afle de acest loc. „Noi venim din Timișoara și am aflat de la un prieten. Aici nu există niciun punct de informare să ne ajute. Doar ce am găsit pe internet și am fost curioși să venim. E foarte frumos și nu regretăm. E o zonă superbă și are potențial uriaș dacă ar fi o cale de acces mai facilă pentru vizitatori”, a spus o turistă.

Drumarii au și vești bune. Drumul ce duce spre Cerna Sat ar putea fi asfaltat. Lucrările ar putea începe, cel mai devreme, anul viitor.

Galerie foto




Vizualizări: 15,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: