Un satelit NASA a descoperit un al doilea Pământ: "Nu este departe!"

O planetă asemănătoare pământului a fost descoperită de un satelit NASA. Aceasta este de mărimea lui Venus iar cercetătorii susțin că „nici măcar nu este departe de Terra”.

O descoperire istorică a fost făcută de un satelit al Agenției Spațiale Americane NASA. O planetă asemănătoare cu a noastră și care ar putea fi locuibilă există și nu este foarte departe de Terra, în acest caz fiind vorba totuși de ceva ani lumină.

O echipă formată din mai mulți oameni de știință din Marea Britanie au descoperit o planetă despre care se spune că ar putea fi un al doilea Pământ. Noua planetă a fost denumită Gliese 12b și a fost identificată cu ajutorul unui satelit de cercetare al NASA, transmite Sky News.

Potrivit oamenilor de știință din Marea Britanie, noua planetă ar putea susține viața, iar asta pentru că temperatura de pe teritoriul său este de 42 de grade. Mai mult, ei au dezvăluit că Gliese 12b este una dintre puținele planete cunoscute, unde, în teorie, oamenii ar putea supraviețui.

În plus, cercetătorii britanici spun că al doilea Pământ  „e de mărimea lui Venus și nici măcar nu este departe de Terra”.

O echipă de oameni de știință din întreaga lume a folosit un satelit de cercetare al NASA pentru a observa planeta care orbitează în jurul stelei sale. Cercetătorii au avut suspiciunea că este foarte posibil ca aceasta să poată să susțină viața și astfel, au început să îi calculeze dimensiunea, temperatura și modul în care se mișcă.

„Planetele mai mici sunt foarte greu de găsit. Vrem să știm mai multe despre planetele de dimensiunea Pământului, astfel încât să putem înțelege câte alte Pământuri sunt acolo.

Detectarea uneia atât de aproape este foarte interesantă, deoarece ne permite să facem o analiză ulterioară a atmosferei, astfel încât vom putea afla multe mai multe despre aceasta”, a explicat unul dintre cercetătorii britanici.

Acesta a subliniat că planeta Gliese 12b este relativ aproape, din punct de vedere spațial, fiind la doar 40 de ani lumină distanță de planeta noastră. Tradus pe înțelesul tuturor, oamenii pot să ajungă la ea în.... 300.000 de ani.

Vizualizări: 2,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: