Un secretar de stat al PSD raportează zilnic că este inutil la Ministerul Energiei

Secretarul de stat de la Ministerul Energiei din partea PSD, Constantin Ștefan, este inutil în această funcție și semnalează acest lucru cu fiecare postare. În aceste condiții, nu este de înțeles de ce Ștefan rămâne în această poziție, cu sprijinul PSD Gorj, dacă tot nu poate face nimic pentru CE Oltenia. Vrea, înțelegem, dar nu poate. 

Ștefan este din corul bocitoarelor atunci când vine vorba de viitorul sau mai degrabă lipsa de viitor a companiei, însă nu are nici măcar o soluție deși este în conducerea Ministrului Energiei.  


Într-o nouă postare, el face o serie de acuzații legat de faptul că membrii conducerii CEO, unde sunt și social-democrați, ar fi raportat date nereale cu privire la executarea planului de restructurare. 

”Și mai GRAV este că s-a trecut prin Directoratul CE Oltenia într-un mod neprofesionist și lipsit de responsabilitate raportarea periodică privind stadiul implementării Planului de Restructurare (la 6 luni) cu DATE NEREALE”, scrie pe Facebook. Mai departe invocă ”acest document” și ne așteptăm să găsit documentul atașat, dar de fapt sunt poze cu social-democratul. 

”La fel de GRAV este că acest document (inclusiv în engleză) a fost transmis către Ministerul Energiei și Consiliul Concurenței spre a fi înaintat Comisiei Europene, punând pe cale de consecință Guvernul României într-o situație deloc de dorit, atunci când se va hotărâ demararea revizuirii Planului de Restructurare și modificării PNRR C6 Energie!”. Era în engleză, are o scuză.


”Mai mult, această Raportare a fost transmisă cu fix cu 2 zile înainte de expirarea termenului de depunere la Comisia Europeană. TERMENUL a expirat ieri 26.07.2023 - GRAV, FOARTE GRAV!”, continuă, pe același ton, folosind din când în când majuscule pentru a face și mai evidentă nepăsarea și implicarea dintr-o poziție care își permite să faci acest lucru. 


Și când credem că lămurește scriind ”În calitate de Secretar de Stat în Ministerul Energiei îmi cunosc foarte bine 'atribuțiile' și pe cale de consecință am inițiat de îndată, ce am luat la cunoștință despre această situație GRAVĂ, demersurile necesare pentru corectarea în timp util a Raportării periodice ce conține TERMENELE NEREALE de punere în funcțiune a grupurilor pe gaz de la Turceni si Ișalnița (decembrie 2026 în loc de cel puțin anul 2028 așa cum a ieșit din analiza mea)”. Practic, CEO ar fi trebuit să comunice o analiză a lui Ștefan, anul 2028. Foarte GRAV, FOARTE GRAV, ca să cităm autorul. Bine. Altceva?

Galerie foto


Vizualizări: 2,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: