Un sindicalist se pensionează: Nu mai stau o zi în CEO

Vasile Tivig, unul dintre cei mai vizibili sindicaliști din cadrul Complexului Energetic Oltenia, se va pensiona în  toamnă, când va împlini vârsta de 52 de ani.

Acesta a spus că nu va mai sta nicio zi în plus la CEO după împlinirea vârstei care-i va permite să iasă la pensie: „În luna august fac 34 de ani de activitate, iar în luna septembrie împlinesc vârsta de 52 de ani. A doua zi o să-mi depun cererea de pensionare“, a precizat Vasile Tivig la o emisiune de la postul 1 Plus Tv. Acesta a precizat că și-a făcut unele calcule și că va avea o pensie de aproximativ 7.000 de lei, mai mare decât salariul de 5.000 de lei pe care îl are în prezent: „Stagiul complet de cotizare este 25 de ani, dar noi lucrăm și 35 de ani până când ieșim la pensie. Punctul de pensie este 80 la sută, dar lucrând zece ani peste stagiu, automat, ieși cu o pensie mai mare decât salariu, dar este conform contributivității“, a mai precizat Vasile Tivig.

Întrebat dacă va intra în politică, Tivig a răspuns: ”Nu cred că o să intru în politică. Partidele își doresc oameni disciplinați, iar eu nu mă încadrez”.

Vizualizări: 6,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: