Un sindicalist spune că nu vor pleca toți care au condiții de pensionare. Motivul!

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, crede că nu toți angajații CEO care se încadrează să se pensioneze vor vrea să părăsească compania.


El spune că oamenii își fac calcule din care rezultă că este mai avantajos, din punct de vedere financiar, să continue să lucreze. 

”Să știți că personal, nici în momentul de față nu e suficient. Dumnezeu știe cum se vor reașeza lucrurile, în special în termocentrale, după aplicarea deciziei Înaltei Curți. 

Vor fi probleme dacă colegii vor pleca, dar părerea mea că nu vor pleca toți care vor avea condiții de pensionare, pentru că mulți colegi fac o comparație între ce câștigă acum, în special după ce am făcut această negociere pentru anul în curs și cât ar lua la pensie, sunt foarte mulți colegi care au împrumuturi, cum să zic, decizia va fi individuală, dar revin, nu cred că vor pleca toți colegii exact cum n-au plecat nici după aplicarea Legii 74. Nu toți care au avut condiții de pensionare au plecat, că e o decizie a persoanei, nu este o impunere”, a spus Pârvulescu la Radio Infinit. 


Problemele de personal oricum vor continua, crede Pârvulescu. Câteva mii de oameni se încadrează să se pensioneze după aplicarea Legii 197.

”Administrația trebuie să plieze pe personalul pe care îl are, nu neapărat ca număr, ci ca și calitate a persoanei respective, pentru că degeaba spunem că înlocuim numeric șase oameni cu șase oameni, pentru că șase oameni noi care vin nu au aceeași calitate profesională ca a celor șase colegi care pleacă. Totul se va face din aproape în aproape, pentru că nimeni nu poate să știe exact câți oameni vor pleca”.

Vizualizări: 3,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: