Un șofer a susținut în instanță că a mers cu mașina doar trei metri. Imaginile l-au contrazis

Un bărbat din comuna gorjeană Godinești a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de un an și două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, acesta susținând în fața polițiștilor că a condus pe o distanță de doar trei metri.

„Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani“, a stabilit instanța de judecată.

Inculpatul s-a apărat și a susținut că mașina era staționată în momentul în care polițiștii l-au luat la întrebări, dar probele l-au contrazis:

„Din procesul-verbal de vizionare a imaginilor audio-video înregistrate cu Bodycam rezultă că inculpatul Rață Bogdan Cătălin se afla la volanul autoturismului pe DJ 672 Godinești, menționând faptul că a condus autoturismul pe o distanță de 3 metri. Totodată s-a menționat în procesul-verbal că inculpatul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest.

Inculpatul, cu ocazia audierii în calitate de suspect, a declarat că în data de 26.06.2021 în jurul orei 00:45 în timp ce se afla în autoturismul personal, autoturismul fiind staționat pe partea dreaptă a DJ 672 Godinești un echipaj de poliție i-au solicitat să se legitimeze și să efectueze un test cu aparatul etilotest. Întrucât a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest i s-a solicitat să însoțească organele de poliție  la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu-Jiu în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, inculpatul refuzând“, a constatat instanța de judecată.

Vizualizări: 1,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: