Un român a trimis aproape 17.000 de petiţii într-un an

Aproximativ 300.000 de petiţii au fost gestionate la nivelul MAI în 2022. Un cetăţean a trimis, într-un singur an, aproape 17.000 de petiţii pe acelaşi subiect.

Un domn care, în opinia sa, este urmaşul direct al unui domnitor al Moldovei, cere întreaga regiune istorică a Moldovei, scrie Mediafax. 

„Anul trecut, Direcţia Secretariat General din cadrul Aparatului Central al Ministerului Afacerilor Interne a primit şi gestionat 13.529 de petiţii. Cetăţenii au transmis preponderent petiţii în format electronic, fie prin intermediul formularelor de pe site-ul instituţiei, fie prin intermediul poştei electronice. În ceea ce priveşte modul de soluţionare a petiţiilor, 91,5% au fost gestionate de structuri din Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv din Aparatul Central al instituţiei, precum Corpul de Control al Ministrului, Direcţia Generală Management Resurse Umane, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia Medicală), restul fiind redirecţionate către alte instituţii. Activitatea de relaţii cu publicul a inclus şi activitatea de consiliere a cetăţenilor, care s-a desfăşurat prin intermediul operatorilor care deservesc linia telefonică gratuită a Ministerului Afacerilor Interne – 0800 800 624 , care poate fi apelată, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 08.00-20.00. Linia TEL-VERDE este destinată informării, consilierii şi semnalării unor aspecte care nu sunt urgente, pe domeniul de competenţă al Ministerului Afacerilor Interne. În anul 2022 au fost primite 1.769 de apeluri. De asemenea, ofiţerii din cadrul Serviciului Relaţii cu Publicul au consiliat un număr de 295 persoane care s-au prezentat la sediul instituţiei”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Principalele categorii de solicitări ale cetăţenilor sau organizaţiilor legal constituite au vizat comiterea unor infracţiuni contra persoanei sau patrimoniului, tulburarea ordinii şi liniştii publice, cereri de punere în posesie şi de emitere a unor titluri de proprietate, cererile de încadrări, reîncadrări etc.

Vizualizări: 1,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: