Amânări pe bandă rulantă în procesul unui medic gorjean acuzat că a luat șpagă

Magistrații gorjeni au dat, joi, un nou termen în procesul în care medicul chirurg Gheorghe Neață este acuzat de luare de mită. Ultimele termene au fost acordate pentru a-i permite avocaților medicului să-și pregătească apărarea.

Următorul termen stabilit de Tribunalul Gorj în acest dosar este 20 aprilie.

Din vara lui 2021, medicul Neață a intrat în vizorul anchetatorilor. Potrivit rechizitoriului, medicul Neață ar fi condiționat actul medical de diferite sume de bani. La percheziții, procurorii au găsit în cabinetul medicului, din spital, sume importante de bani, dar și băuturi scumpe, parfumuri ori țigări. În conturile bancare ale medicului, procurorii au descoperit 1,4 milioane de lei.

El a fost interceptat de procurori în timp ce se ruga zilnic la Fecioara Maria şi îi cerea bani mulţi din şpăgi, dar şi să îl ferească de procurori. "Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori".

În alte interceptări obţinute de anchetatori, medicul a fost surprins în timp ce număra banii primiţi drept şpagă şi se arătat nemulţumit faţă de sumele primite. Într-o altă interceptare, medicul Gheorghe Neaţă apare în timp ce vorbeşte singur şi se convinge singur că ceea ce face este bine: "Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez, dacă nu, nu internez".

Medicul a petrecut câteva luni în arest, apoi plasat în arest la domiciliu ca, în cele din urmă, să fie pus sub control judiciar.

Vizualizări: 2,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: