Un șofer, trei infracțiuni

Polițiștii gorjeni au depistat luni în trafic, pe DC 15 Voiteștii din Vale, un tânăr de 29 de ani, din comuna Bălănești, care conducea un autoturism din direcţia Bălănești spre Glodeni, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a reieșit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar tânărul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul i-ar fi fost încredinţat acestuia spre a fi condus de un bărbat, de 38 de ani, din comuna Bălăneşti, care cunoștea faptul că tânărul nu deține permis de conducere.

"În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și care se află sub influenta băuturilor alcoolice și, totodată, pentru încredinţarea unui autovehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, unei persoane care nu deține acest drept", anunță IPJ Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: