Un stadion din Gorj va purta numele lui Aurel Țicleanu

Una dintre gloriile Craiovei Maxima a avut parte de cel mai frumos cadou de ziua sa. Aurel Țicleanu, deja cetățean de onoare al orașului Bumbești-Jiu, va da numele stadionului din localitate. Consilierii locali și-au dat votul, vineri, iar invitat de seamă a fost chiar Aurel Țicleanu, alături de alți foști fotbaliști ai Craiovei Maxima.

Aurel Țicleanu împlinește pe 20 ianuarie 60 de ani. Cea mai mare surpriză pentru el a venit din locul unde a început să joace fotbal: Bumbești-Jiu, unde a jucat la Metalurgistul Sadu.

După ce, în 2001, l-au declarat cetățean de onoare, aleșii locali au votat acum ca stadionul din oraș să-i poarte numele. “M-am simțit foarte bogat, pentru că nu mă așteptam la atât de multă lume, la atât de mulți vechi prieteni. Este un eveniment care face cinste localității pentru că este și neobișnuit ca cineva în viață să fie onorat în felul acesta. După ce am fost făcut cetățean de onoare în 2001, iată că, acum, când am făcut 60 de ani i s-a dat stadionului numele meu. E un cadou deosebit de frumos, dar dincolo de orice, sunt oamenii. Dacă eu am reușit, plecând dintr-un mic orășel, atunci toată lumea poate să reușească”, a spus Aurel Țicleanu, la finalul evenimentului.

Bobaru și Călinoiu, „convocați la națională”

În cadrul ședinței festive, Aurel Țicleanu a primit și o diplomă de excelență alături de toți foștii colegi de la echipa din Sadu, dar și de cei ai Craiovei Maxima care au fost prezenți la eveniment. Printre ei, Sorin Cârțu, Silviu Lung sau Nicolae Ungureanu. La rândul său, și Țicleanu le-a făcut o surpriză autorităților. Pentru Constantin Bobaru, primarul orașului, și pentru Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean, Țicleanu a adus tricouri tricolore personalizate.

“Categoric, mă voi schimba în echipamentul primit de la Aurel. Dar într-o zi cu soare, ca să-l pot etala pe stadion. Au fost momente de mare emoție. Este o onoare și o mare satisfacție pentru comunitatea din Bumbești-Jiu că am am creat acest eveniment. Nu e puțin lucru să ai în localitate o astfel de glorie a fotbalului românesc și să-i materializezi numele în denumirea bazei sportive pe care o are orașul. Aurel Țicleanu, ca și cei care au făcut parte din generația lui, cred că sunt modele pentru sportivii de astăzi și poate fi un model pentru toți tinerii. Dacă el a reușit, poate reuși oricine dacă dă dovadă de aceeași seriozitate, muncă și tenacitate”, a fost mesajul edilului Constantin Bobaru.

Aurel Țicleanu a participat la Euro 1984 pentru Echipa națională de fotbal a României. A făcut parte din Craiova Maxima care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA din 1983 și alături de care a câștigat două titluri de campion al României și patru Cupe ale României.

Galerie foto


Vizualizări: 2,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: