Când vor fi reluate lucrările la stadionul din Târgu Jiu

Lucrările la stadionul din Târgu Jiu vor începe imediat ce vremea va permite. Aceleași firme care au lucrat și la ridicarea arenei vor realiza și restul de lucrări. Este vorba, printre altele, de canalizarea menajeră și pluvială, rețeaua de alimentare electrică și amenajarea exterioară a stadionului. Acesta ar trebui să fie inaugurat peste patru luni.

Contractul a fost deja semnat cu cele două firme care s-au ocupat și până acum de lucrări. Joi, va avea loc o ședință de lucru, cu reprezentanții autorităților locale, după care se va trece la muncă. „A fost semnat deja contractul. Compania Națională de Investiții, după licitație, a semnat contractul cu cele două societăți care au lucrat și la dezvoltarea investiției până acum. Este un fapt îmbucurător pentru noi că cele două companii au câștigat licitația pentru continuarea lucrărilor, pentru că știm că sunt foarte puternice și foarte bine dotate în ceea ce privește forța umană și utilajele”, a transmis viceprimarul Aurel Popescu.

Stadionul urmează să fie gata în patru luni. Viceprimarul Aurel Popescu a și explicat de ce lucrări va fi nevoie: „Deja se trece la faza următoare. Vor fi discuții în zonă. Joi, avem programată o întâlnire cu conducerile celor două societăți, după care se va trece la punerea în operă, în funcție de proiect și de ideile de dezvoltare a zonei, la realizarea lor. Sunt câteva lucruri pe care le avem în vedere. Mai întâi, partea de canalizări atât menajeră, cât și pluvială. Vom purta discuții pe aceste teme, partea de alimentare cu energie electrică, de la punctul de transformare până la alimentarea stadionului efectiv, iar, în final, când temperaturile vor permite se va trece la amenajarea exterioară a zonei. Ne dorim să respecte termenul contractual care este de patru luni”.

Pentru ca investiția să fie dusă la bun sfârșit, Ministerul Dezvoltării a mai alocat, în toamna anului trecut, încă cinci milioane de euro. În total, costurile complexului sportiv de la Târgu Jiu vor ajunge la circa 28 de milioane de euro, dintre care cu 2 a cotizat municipalitatea.

Vizualizări: 1,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: