Un stat european dă 500 de milioane de euro cluburilor de fotbal

Spania vrea să protejeze de faliment cluburile de fotbal din ţară şi va oferi o sumă  de 500 de  milioane  de euro pentru echipele spaniole din primele două ligi. Şi cluburile din ligile inferioare vor primi  4 milioane  de euro pentru a reuşi să le plătească salariile antrenorilor şi jucătorilor.

Federaţia Spaniolă de Fotbal intenţionează să plătească 500 de milioane de euro cluburilor din primele două ligi care au dificultăţi financiare în perioada pandemiei de coronavirus, informează publicația Sport. Cluburile spaniole ar urma să înapoieze banii Federației în termen de cinci ani. De asemenea, vor fi sprijinite şi cluburile din ligile inferioare, care vor primi un împrumut de 4 milioane de euro pentru a reuşi să le plătească salariile antrenorilor şi jucătorilor.

„Toate competiţiile sunt suspendate şi nu ne gândim încă la o dată pentru reluarea lor. Când totul va reveni la normal, vom discuta, dar acum suntem la dispoziţia autorităţilor. Vom ajuta cluburile cu personal medical, dar şi cu sprijin financiar”, a spus Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, pentru ziarul As.

Campionatul de fotbal din Spania a fost suspendat, pe perioadă nedeterminată, din cauza pandemiei de coronavirus.

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: