FRF propune o altă dată de reluare a competiţiilor în România

Miercuri este programată  o nouă videoconferință la UEFA  pe tema reluării competiţiilor naţionale dar şi a  calendarului competiţiilor internaţionale. FRF va propune extinderea termenului de finalizare a competițiilor interne după  data de 30 iunie.

În situaţia cu care  se confruntă acum România, competițiile sportive rămân suspendate, iar data reluării fotbalului autohton e în continuare incertă. Miercuri, 1 aprilie, de la ora 13:00, la UEFA va avea loc o nouă videoconferință pe tema reluării campionatelor interne . FRF va fi reprezentată de președintele Răzvan Burleanu, iar una dintre propunerile pe care le va avea e legată de extinderea termenului la care să se încheie sezoanele în acest an, a  informat liga2.ro.

FRF va propune extinderea termenului de 30 iunie pentru a obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne. Momentan, în România, unde e declarată stare de urgență și s-a trecut la scenariul 4, o dată la care ar putea reîncepe cluburile activitatea este 16 aprilie și 16 mai pentru reluarea meciurilor oficiale, situaţie în care e greu de  crezut că se pot încheia competiţiile într-o lună şi jumătate. ”FRF va propune extinderea termenului de 30 iunie, stabilit de UEFA în data de 17 martie a.c., cu scopul de a se obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne. Termenul stabilit în prezent ca fiind cel mai apropiat pentru reluarea competițiilor fotbalistice din România este 16 mai 2020, dacă situația privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăți în jurul acestei date”, a informat FRF.

Pe ordinea de zi a videoconferinței UEFA se mai află: meciurile echipelor naționale programate în iunie, competițiile europene intercluburi – posibilitățile de a le încheia pe cele din actualul sezon și impactul asupra celor din sezonul viitor, situația contractuală a fotbaliștilor și perioadele de transfer, licența UEFA și Fair-Play-ul financiar, preliminarii EURO feminin, preliminarii EURO U21 şi situația competițiilor selecționatelor de juniori, masculin și feminin, U17 și U19, precum și turneele internaționale de dezvoltare U16.

În cadrul videoconferinței se va analiza situația din fiecare țară în ceea ce privește competițiile naționale   şi posibilele scenarii de reluare a campionatelor.

Vizualizări: 502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: