Pandurii, izgonită din nou de pe propriul teren?

Primăria Târgu Jiu a pus pe ordinea de zi a şedinţei de  marţi a Consiliului Local un  proiect prin care să se „constate  încetarea Contractului de Comodat” încheiat în anul 2005 cu echipa locală de  fotbal  Pandurii Târgu Jiu. Încetarea contractului ar  fi echivalentă practic cu izgonirea din nou a  echipei de fotbal a oraşului Târgu Jiu de pe propriul teren. 

Un proiectul de hotărâre referitor la „Constatarea încetării Contractului de comodat nr. 1628/26.04.2005 şi a actelor adiţionale ale acestuia”, respectiv contractul prin care se preda stadionul din Târgu Jiu clubului Pandurii pentru o  perioadă de 15 ani, se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, ce va avea loc marți după-amiază.

Primarul Marcel Romanescu a precizat, la Radio Infinit, că este dispus să poarte discuții cu cei de la Pandurii Târgu Jiu pentru a găsi o altă variantă prin care clubul să poată folosi Stadionul Municipal, cel mai probabil cu plata unei chirii. „Clubul Pandurii  Târgu  Jiu va putea în continuare folosii arena din Târgu Jiu, mai mult decât atât, în perioada imediat următoare putem să intrăm în discuţii cu reprezentantul membrilor asociaţi de la  clubul Pandurii Târgu Jiu şi putem găsi o altă variantă. Nu se  pune problema interzicerii vreodată a accesului acestei echipe  pe stadionul  din Târgu Jiu”, a explicat situaţia  primarul Romanescu care ia în calcul chiar şi faptul ca Pandurii să plătească să poată juca pe propriul teren: „Din ceea ce ştiu eu, clubul Pandurii nu a solicitat să mai încheie un alt contract de comodat, dar, şi dacă vine o astfel de solicitare, autoritatea  publică locală poate găsi cea  mai bună soluţie în aşa fel încât echipa de fotbal să nu fie prejudiciată. Ar putea fi soluţia de prelungire sau găsirea unei soluţii de folosire a stadionului pe o anumită sumă sau poate  gratuit. Sunt mai multe variante dar nu vreau să le iau în discuţie pentru că, în momentul de faţă  prioritatea pentru mine şi pentru cetăţenii municipiului Târgu Jiu este alta”.

Deşi primarul spune că nu se pune problema interzicerii accesului celor de la Pandurii pe stadion, s-ar ajunge la o situaţie penibilă, în care echipa să nu poată plăti chirie şi să  îşi caute un alt stadion pe care să joace. Pentru că situaţia financiară a echipei locale de fotbal nu e deloc una bună şi, în nici un caz nu şi-ar putea  permite plata unei chirii la stadion. Dacă primăria ar cere chirie echipei de fotbal Pandurii, pentru care s-a construit practic acest stadion, lucru recunoscut de toată lumea indiferent de culoare politică, Târgu Jiul ar stabili un nou paradox, izgonind echipa proprie de pe stadionul pe care i l-a construit practic pentru a-i recunoaşte performanţele.  

Galerie foto


Vizualizări: 1,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: