Un subprefect de Gorj se plânge de salarii: Sunt sub veniturile funcționarilor din primării

Instalat de puțină vreme în funcția de subprefect, Mihai Istrate se plânge de volumul mare de muncă din Prefectură și, în același timp, de salariile mici pe care le au angajații. „Venitul este unul sub veniturile funcționarilor din primării sau alte instituții bugetare”, a declarat subprefectul Mihai Istrate, într-o emisiune la un post local de radio.

Subprefectul Mihai Istrate le-a dat dreptate și colegilor din Instituția Prefectului, care au fost în grevă japoneză din cauza salariilor. Acesta susține că salariile funcționarilor din Prefectură sunt mai mici decât cele ale funcționarilor din primării.

„În ce privește remunerația, am văzut că au aplicat angajații din Instituțiile Prefectului, la nivel național, o grevă japoneză, ceea ce relevă faptul că sunt nemulțumiți. Nivelul, chiar dacă nu putem să-l facem public, nivelul veniturilor angajaților Prefecturii nu este unul extraordinar. Din contră. Este unul sub veniturile funcționarilor din primării sau alte instituții bugetare”, a declarat subprefectul județului Gorj, Mihai Istrate, într-o emisiune la Radio Accent.

Drept dovadă, spune Istrate, nici nu se prea înghesuie lumea să lucreze în Prefectură. „Sunt și posturi vacante, care nu fac cu ochiul multor persoane. nimeni nu se înhamă la un volum mare de muncă pe o remunerație care nu e tocmai direct proporțională cu munca depusă. Se lucrează și în afara orelor de program. Este un volum foarte mare de muncă”, a mai spus Mihai Istrate.

Potrivit datelor financiare publicate pe site-ul instituției, un funcționar public din Prefectură încasează între 4.700 și 5.200 de lei net dacă vorbim de funcții de comandă în timp ce funcționarii cu funcții fără comandă încasează între circa 1.900 și 5.500 de lei net.

Vizualizări: 3,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: