Ciucă: Niciodată nu mă voi lăsa prizonier

Congresul PNL este în plină desfășurare, iar Nicolae Ciucă a reușit să capteze atenția sălii cu discursul lui, chiar dacă acesta nu a fost unul emoțional, ci pragmatic.

”Nu am experiență în politică nu vreau să par ceva ceea ce nu sunt, dar niciodată nu mă voi lăsa să fiu luat prizonier”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

"Traversăm o situație de criză continuă, pandemie, creșterea prețurilor la carburanți și bunuri de consum, creșterea inflației și criza de securitate generată de invadarea ilegală și neprovocată a Ucrainei de către armata rusă", a mai spus premierul, care este la câteva ore de obținerea președinției PNL.

Susținerea lui Dan Motreanu a fost cea mai bine primită de sală. În discursul său, Dan Motreanu a vorbit despre singurul candidat la funcția de președinte al partidului ca desre singura variantă pe care o puteau avea liberalii în această perioadă deși ”PNL nu stă înstr-un singur om, dar președintele este cel care ne inspiră, cel care ne motivează.”

”Știm că azi vom alege un coleg care are o carieră profesională solidă, mai degrabă decât una politică. Este un om care întotdeauna și-a făcut datoria față de români și față de această țară. (…) Se spune că în vremurile dificile ai nevoie de liderul potrivit, pentru a putea să treci peste el, mă întreb care ar putea fi azi liderul potrivit în PNL care să ne treacă în aceste zile dificile, dacă nu cel care e confirmat în toate sondajele de opinie ca liderul cu cea mai ridicată credibilitate din PNL, Nicolae Ciucă”, a spus Motreanu.

Dan Motreanu este printre puținii lideri care nu s-au încolonat în spatele lui Florin Cîțu, chiar dacă nu a fost nici în tabăra Orban.

 actualizare: După numărarea voturilor valabile exprimate, rezultatul cu care Nicolae Ciucă a fost ales președinte al PNL este următorul: 1060 voturi ”Pentru”, 60 abțineri.

Vizualizări: 777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: