Un tânăr din Târgu Jiu și-a donat părul copiilor bolnavi de cancer

Gest nobil făcut de un tânăr din Târgu Jiu. Radu Stochițoiu și-a donat părul unei asociații care se ocupă de confecționarea perucilor pentru copiii bolnavi de cancer. Radu este masterand la Universitatea Politehnică din București și avea părul lung de aproape trei ani. Când a decis să se tundă, a vrut să facă o faptă bună și părul său de aproape 50 de centimetri n-a ajuns la gunoi.

Tânărul și-a mărturisit pe Facebook povestea care a stârnit un val de mulțumiri. Părul său a fost donat, alături de o sumă de bani, unei asociații care are grijă de copiii bolnavi de cancer. „Nu am crezut vreodată că părul lung ar putea ajunge să însemne atât de mult pentru mine. O, m-a surprins bine de tot chiar! Ceva ce a început ca un pariu a evoluat ca o parte din mine. Consider că dacă natura a fost atât de generoasă cu mine, acum e rândul meu să ofer, aşa că vreau să vă informez că puteţi oricând să ajutaţi nişte copii care suferă enorm cu o coadă şi/sau cu bani. Pentru mai multe detalii, vorbiţi cu cei de la Zâmbete Împletite Donează Păr Copilașilor. Sunt foarte deschişi”, a fost mesajul lui Radu Stochițoiu.

Radu a mărturisit că i-a fost greu să se despartă de podoaba capilară, dar se simte împlinit că a făcut un gest frumos care va aduce zâmbetul pe buze unui copil bolnav. „Mi-am lăsat părul lung în anul doi de facultate. A început să-mi placă foarte mult și deja simțeam că nu mai puteam renunța la el. Am zis că dacă tot mă tund, să ajut cumva. Știam că sunt organizații care confecționează peruci pentru copii care au cancer. Am găsit o asociație care acceptă donații în păr și donații în bani. Nu consider că fac mare lucru, ci doar că nu mi-am arătat părul și că poate fi folosit într-o cauză nobilă. Am simțit că îmi taie un braț când mi-a tăiat părul, dar apoi m-a bucurat foarte mult că știam ce o să se întâmple cu coada mea”, a spus tânărul. Radu Stochițoiu este din Târgu Jiu, dar locuiește în București, unde este masterand în Inteligență Artificială.

Galerie foto


Vizualizări: 1,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: