Licee de la țară, declarate școli europene

Două licee din Gorj, ambele din mediul rural, au fost declarate câștigătoare în cadrul competiției naționale ”Școală Europeană”, ediția 2019, organizată de Ministerul Educației. Este vorba de Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Peștișani (172 de puncte) și de Liceul Tehnologic Baia de Fier (158 de puncte). În total, la nivelul țării, au fost declarate câștigătoare 87 de unități de învățământ preuniversitar.

Competiția a constat în evaluarea calității managementului școlii și a impactului proiectelor europene derulate în școală. ”Începând cu anul 2011, la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuși" Peștișani s-au derulat 7 proiecte europene, acum așteptăm rezultatele la aplicația Erasmus+ 2019.

Suntem o școală din mediul rural, purtăm cu mândrie numele marelui sculptor Constantin Brâncuși și sperăm să fim un exemplu de bune practici dobândite în cadrul activităților de cooperare europeană”, a declarat Marinela Iliescu, directorul Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Peștișani.

În urma certificării cu titlul de ”Școală Europeană”, unităților câștigătoare li se conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale. Odată obținut, certificatul este valabil pentru o perioadă de 3 ani. Premierea unităților câștigătoare va avea loc în data de 4 iunie, la Palatul Parlamentului.

Vizualizări: 2,837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: