Un tânăr suspectat de violarea unei minore, bătut de poliţişti

Un tânăr de 25 de ani din comuna Bâlteni, acuzat de violarea unei minore de 15 ani din aceeaşi comună, susţine că a fost bătut de poliţiştii postului din Rovinari chiar cu două zile înainte de sărbătorile pascale pentru a scrie după dictare declaraţia. Rudele tânărului susţin nevinovăţia acestuia, ba mai mult îi acuză pe medicii de la Spitalul Judeţean Gorj de fals în actele medicale şi de îngrijirea necorespunzătoare a pacientului.

Ionuţ Birchi Brănescu are 25 de ani, este din Bâlteni şi s-a întors cu câteva zile în urmă din Italia, acolo unde acesta îşi câştigă traiul. Tânărul susţine că pe 2 aprilie mai mulţi poliţişti s-au prezentat la el acasă şi l-au luat la secţie sub acuzarea de trecere frauduloasă a frontierei şi de trafic de droguri. Ajunşi la secţie, tânărul susţine că a fost bătut de mai mult de opt poliţişti dar din alt motiv. „În data de 2 aprilie mai mulţi poliţişti au venit şi m-au luat la secţia din Rovinari pe motiv că aş fi trecut fraudulos vama şi că aş fi traficant de droguri. Eu nu mai fumez de patru luni, nu ştiu nimic de droguri şi le-am arătat biletele de la Atlassib. După aia m-au luat la bătaie toţi opt cu picioarele şi pumnii de parcă aş fi fost animalul lor numai să recunosc în declaraţie că eu am violat o fată din Bâlteni, să scriu eu acolo cum zic ei că tatăl fetei respective are pile la poliţie, dar eu nu am violat-o niciodată. O cunosc de prin Bâlteni, dar eu nu i-am făcut nimic niciodată. Să facă ADN, să îmi demonstreze că eu am violat-o că eu nu i-am făcut nimic”, a declarat Ionuţ Birchi Brănescu.

Mai mult decât atât, tânărul susţine că presupusa victimă nici măcar nu-şi aminteşte ziua când a fost violată. „Ea zice că eu am violat-o, dar când a fost întrebată data zice că nu mai ştie, că prin octombrie-decembrie iar eu în perioada aceea am fost şi în ţară dar şi în Italia. De asta m-au bătut poliţiştii ca să scriu în declaraţie că eu am violat-o dar eu nu i-am făcut nimic fetei”, a adăugat presupusul violator.

Internarea în spital,  o strategie?

După bătaia primită, tânărul a ajuns la spital. „Pe mine m-a sunat vineri să vin să-l iau de la poliţie că a fost bătut. Eu mă întorceam de la muncă din Târgu Jiu şi am oprit la Rovinari să mă duc la el. L-am găsit bătut, cu buza spartă, mai multe vânătăi, abia se mai ţinea pe picioare, în faţa secţiei. L-am dus la urgenţă la Târgu Jiu unde nici măcar nu l-au înregistrat în baza de date iar apoi l-au internat la secţia de neurologie de la Spitalul 700”, a declarat Ileana Birchi Brănescu, sora băiatului. Mai mult decât atât, sora tânărului susţine că medicii vor să-l externeze, deşi starea lui de sănătate nu este tocmai bună. „Eu m-am dus ieri la el şi am făcut o cerere în scris să-i dea drumul să-l duc la medicul legist dar nu m-au lăsat, mi-au aruncat hârtiile pe jos. Ba mai mult vor să-i dea drumul vineri când el tremură, abia se ţine pe picioare, nu i-au făcut nimic”, a declarat Ileana Birchi Brănescu.

Pe de altă parte, medicii care îl îngrijesc pe tânăr spun că acesta doreşte să rămână în spital pentru că are nevoie de cât mai multe zile de spitalizare în procesul de viol, însă starea lui este una bună. „Nu este legal să meargă în timpul internării la medicul legist să-şi ia certificat, dacă păţeşte ceva cine răspunde, noi bineînţeles. Noi l-am tratat cu toată consideraţia, i-am făcut tomografii, i-am aplicat tratament dar acum el nu are nimic, este sănătos şi noi nu putem să-l ţinem în spital. Aici sunt oameni bolnavi, pe moarte care chiar au nevoi de îngrijiri, eu nu pot să ţin un om sănătos în spital doar pentru că aşa i-a recomandat avocata să aibă cât mai multe zile de spitalizare pentru că o să aibă nevoie de ele în procesul pe care vrea să-l facă împotriva agresorului. Nouă ne-a spus că la cârciumă a luat bătaie nicidecum de la poliţişti. Nu este lovit la cap, are o contuzie şi nişte echimoze”, a declarat Mariana Frăsie, doctor neurolog.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj neagă acuzaţiile aduse de tânăr şi confirmă faptul că pe numele tânărului este întocmit un dosar penal pentru viol. „Pe numele lui Birchi Brănescu Ionuţ se află întocmit dosar penal pentru viol şi acesta nu a depus plângere împotriva poliţiştilor pe care îi acuză”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. 

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: