Unde se va construi cel mai scump drum din Gorj!

 Autoritățile județene și CE Oltenia pregătesc consolidarea și modernizarea unuia dintre cele mai importante drumuri din Gorj. Un kilometru de asfalt va costa în jur de 3,3 milioane de lei şi va fi cu siguranţă unul dintre cele mai scumpe drumuri realizate în Gorj.

Drumul de la Turceni spre Motru va fi reabilitat după ani de așteptări din partea autorităților locale din zonă. „Se va face drumul către Motru. Am plâns și am stat și când era Călinoiu, și când era Ciurel, și n-am reușit. Acum s-a implicat și domnul președinte Cosmin Popescu și domnul manager Boza și banii sunt aprobați, proiectul este făcut și va fi scos pe SEAP. Este lucrare făcută de CE Oltenia, una dintre cele mai importante lucrări, dacă va fi și realizată conform proiectului, și mă gândesc că n-au cum să se abată de la proiect”, a spus Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești.

 „Este nevoie de săpături, de ziduri de sprijin”

Potrivit autorităților locale, proiectul de modernizare a fost întocmit de o echipă de la București, iar costurile sunt impresionante. „Valoarea lui este de 23 de milioane, mult mai mult decât suma cu care a fost reabilitat inițial. Drumul are o lungime de șapte kilometri. Este atât de scump pentru că a fost o firmă de proiectare de la București și oamenii nu au ținut cont nici de Primăria Slivilești, nici de CEO. Au venit, au făcut o expertiză la drum, au adus o echipă de geologi care a spus că este nevoie de săpături, ziduri de sprijin, coloane contra surpărilor pentru a fi un drum de calitate”, a mai spus primarul Bucurescu.

 „Banii sunt de la CEO”

După ce va fi reabilitat, DJ 673B va fi predat Consiliului Județean Gorj. „Practic acest drum este la stadiu de beton, însă nu covorul asfaltic valorează atât, cât sunt săpăturile în adâncime pentru sprijinirea drumului. Banii sunt de la CEO, ei trebuie să-l facă și să-l predea către Consiliul Județean Gorj. Este o scurtătură peste deal, chiar este important. Cei din conducerea CEO mi-au spus că în cel mult o lună va fi pe SEAP”, a conchis Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești. 

Vizualizări: 6,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: