Goana după viza de flotant

Direcția de Evidență a Populației din cadrul Primăriei Târgu Jiu a fost, în această perioadă, una dintre cele mai solicitate instituții publice. Asta pentru că târgujienii care îşi înscriu copiii la școală au apelat la un artificiu deja cunoscut pentru a ajunge la unitatea de învățământ pe care și-o doresc, adică au apelat la vizele de flotant.

Datele Direcției de Evidență a Populației arată că, numai în luna ianuarie, peste 100 de târgujieni și-au schimbat domiciliul și zilnic, de la începutul anului, sunt înregistrate peste 60 de solicitări fie pentru schimbarea actului de identitate, fie pentru obținerea unei vize de flotant. În realitate, puțini sunt cei care își schimbă domiciliu, cei mai mulți gorjeni apelând la acest șiretlic, legal de altfel, ca să-și înscrie copiii la unitatea de învățământ dorită. „Ne încadrăm undeva la 60-70 de solicitări zilnice, atât la buletine, cât și vize de reședință. În luna ianuarie am avut 100 de solicitări strict pe viză de reședință. Se solicită viză de reședință ori de câte ori persoana locuiește mai mult de 30 de zile la altă adresă decât cea la care locuiește efectiv”, a spus Dan Laurențiu, directorul Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.

Cert este că reprezentanții instituției știu motivul pentru care cei mai mulți târgujieni apelează la schimbarea domiciliului, însă nu-i pot împiedica să facă acest lucru, pentru că totul este absolut legal. „Legea nu interzice să-și facă viză dintr-o parte în alta a orașului. Noi trebuie să dăm curs cererilor pentru că nu este un motiv de sine stătător. Față de o lună normală, au fost cu 5% mai multe cereri pentru vize”, a mai spus Dan Laurențiu.

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: