Gunoiul din Alba Iulia, aruncat la Târgu Jiu. Primele reacţii!

 Gunoiul de la Alba Iulia este depozitat la groapa ecologică de la Târgu Jiu. Decizia consilierilor din Alba Iulia l-a revoltat la culme pe consilierul municipal Eduard Lădaru, care a anunțat că va face un proiect de hotărâre pentru a interzice depozitarea deșeurilor, fără avizul Consiliului Local. Directorul Polaris, Luis Popa, susţine că acest contract este pe o perioadă scurtă de timp şi că nu încalcă termenii înţelegerii cu Primăria Târgu Jiu.

 Consilierul municipal ALDE Eduard Lădaru a conceput un proiect de hotărâre privind gestionarea cererilor de depozitare a gunoiului la groapa ecologică din Târgu Jiu. Lădaru propune să fie interzisă depozitarea deșeurilor menajere din alte orașe, fără acordul consilierilor locali. În cazul de față, Lădaru propune ca albaiulienii să nu aducă gunoiul în Târgu Jiu, până la obținerea avizului Consiliului Local.

 2.000 de tone pe lună

O cantitate de 2.000 de tone de deșeuri menajere din Alba Iulia vor fi depozitate la Târgu Jiu. Contractul cu Alba Iulia a intrat în vigoare, susține directorul comercial al Polaris, Luis Popa, care declară că această înțelegere este legală și îi aduce și bani. „Cei de la Alba Iulia au niște probleme cu depozitul de gunoi, pentru câteva luni, și o să depoziteze deșeurile la Târgu Jiu. Atunci când am luat această decizie, am avut în vedere mai mulți factori. Avem o investiție în curs și acești bani ne ajută să finalizăm această investiție, în același timp căutăm venituri suplimentare pentru a menține actualele locuri de muncă și chiar a crea altele. Și administrația are de câștigat, pentru că plătim o redevență, în funcție de cât gunoi depozităm. Vorbim de o perioadă scurtă de timp, nu de ani de zile, maximum 5 luni“, a declarat Luis Popa.

 „Putem să aducem din alte părţi”

Luis Popa a mai menționat că această înțelegere este perfect legală și rămâne în interiorul contractului de concesiune cu Primăria Târgu Jiu. „Contractul de concesiune pentru groapa de gunoi este pentru depozitarea a  100 de mii de tone de deșeuri în fiecare an, lucru care nu s-a întâmplat niciodată, mai mult de 50 de mii de tone pe an nu am depășit. De asemenea, există un act adițional prin care se spune că dacă primăria nu poate aduce cele 100 de mii de tone, putem să aducem din alte părți. Probabil sunt lucruri pe care domnul Lădaru nu le știe“, a mai spus Luis Popa.

Vizualizări: 1,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: