Aurel Popescu: Avem de câștigat de pe urma colaborării cu Alba Iulia

 Autoritățile locale din Târgu Jiu sunt de acord ca deșeurile provenite de la Alba Iulia să fie depozitate la groapa ecologică din municipiu. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Aurel Popescu, spune că nu este vorba de deșeuri periculoase și că toată lumea va avea de câștigat de pe urma acestei înțelegeri. „Nu am absolut nimic împotrivă. Societatea comercială care administrează groapa de gunoi are un contract pe care îl respectă. (...) Dacă discutăm pe cifre, atât societatea comercială câștigă urmare acestei colaborări, banii pe care îi câștigă îi investește în noua celulă care este deja în lucru, iar redevența pe care o încasează Târgu Jiul nu este de neglijat”, a declarat Aurel Popescu.

Redevența este de 0,5 euro pe tona de gunoi depozitat, spun autoritățile, și este plătită primăriei de către Polaris, firma care administrează depozitul.  

Aurel Popescu spune că apele din zona gropii de gunoi nu sunt infestate, pentru că aceste reziduuri sunt colectate în niște bazine speciale, după care sunt tratate în stații de tratare. Primarul interimar spune că, printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2009, consilierii au aprobat sprijinirea localităților învecinate în situația în care vor primi solicitări pentru depozitarea gunoiului în depozitul ecologic.  

Vizualizări: 339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: