Unde vă puteți face certificat medical prenupțial

Cuplurile care doresc să se căsătorească își pot face certificatul medical prenupțial la Cabinetul de Planificare familială care funcționează în cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, contra sumei de 120 lei/ persoană.

“Anual sunt eliberate la Cabinetul de Planning câteva sute de astfel de certificate. Din cauza pandemiei, numărul de certificate medicale prenupțiale eliberate de medicii din cadrul Cabinetului de Planificare famială în cursul anului 2020 a fost mai mic - 260 certificate emise. Iar de la începutul acestui an și până în prezent, au fost eliberate 309 de certificate medicale prenupțiale”, a transmis spitalul din Târgu Jiu pe pagina de socializare.

Investigațiile medicale pe baza cărora se eliberează certificatul medical prenuptial necesită pentru efectuare câteva ore dintr-o singură zi lucrătoare (până la ora 13:30).

Analizele medicale pe care tinerii care doresc să se căsătorească le fac sunt următoarele: analize de sânge pentru detectarea infecției cu HIV și a sifilisului, radiografie cardiopulmonară pentru detectarea TBC pulmonară și un consult psihiatrie care să determine dacă partenerii sunt apți psihic în vederea căsătoriei.

La Cabinetul de Planificare familială activează două cadre medicale: medicul primar Viorela Flitan și medicul specialist Cristina Cornoiu.

„Eliberarea acestor certificate este doar o parte a activității noastre de la acest cabinet medical. Lumea se căsătorește și vine pentru a își face aceste certificate aici, la SJU Târgu-Jiu. Îi și consiliem, discutăm mult cu dumnealor. Este bine să vină pentru a fi informați”, a spus medicul primar Viorela Flitan.

„Eliberăm aceste certificate medicale, sunt patru consulturi care se fac pentru aceste certificate. Avantajul este că aceste analize se fac în aceeași zi, dacă cuplul vine la ora 08:00 până la ora 13:30 vor avea acel certificat. La final, consiliez cuplul, în principal mă refer la prevenția bolilor cu transmitere sexuală și pentru alegerea momentului optim când își doresc o sarcină. Se face și consiliere pre-gravidică, căci o femeie care își dorește să aibă un copil, trebuie să știe că este nevoie să își facă anumite analize medicale”, a afirmat medicul specialist Cristina Cornoiu.

Așadar, vă puteți adresa specialiștilor din cadrul Cabinetului de Planificare familială din cadrul Ambulatoriului SJU Târgu-Jiu. Nu aveți nevoie de programare și nici de trimitere de la medicul de familie, ci doar de cartea de identitate.

Vizualizări: 1,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: