Unde vor fi vânduţi cei mai ieftini brazi

Direcţia Silvică Gorj pune la dispoziţia gorjenilor circa 200 de pomi de Crăciun, din specia brad şi molid. Arborii vor fi valorificaţi începând cu data de 10 decembrie. Preţurile variază între 35 şi 47 de lei, în funcţie de înălţimea pomului.

Direcţia Silvică Gorj a primit aprobare pentru recoltarea unui număr mai mare de pomi de Cărciun, însă mare parte din aceştia vor ajunge la salariaţii unităţii. „Pentru sărbătorile de iarnă, Direcţia Silvică Gorj a primit aprobare din partea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva pentru recoltarea unui număr de 652 bucăţi pomi de Crăciun. Din numărul total, 617 sunt specia brad, iar restul molid. La salariaţi acordăm câte un pom de Crăciun, conform Contractului Colectiv de Muncă. Mai dăm şi la pensionarii silvici. Pentru vânzare, din cei 652, numai 200 vor fi dirijaţi pentru populaţie, restul pentru nevoile noastre”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Cei care optează pentru un brăduţ până la 1,30 metri trebuie să scoată din buzunar 35 de lei. Pentru pomii cu o înălţime cuprinsă între 1,31 şi 2 metri, preţul este de 41 de lei, iar brazii peste doi metri se vând cu 47 de lei. Pomii de Crăciun pot fi achiziţionaţi de la centrul de fructe Preajba al unităţii, situat în Târgu Jiu. Taxa pe valoare adăugată (TVA) este inclusă în preţ.

Pomii de Crăciun peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale. Aceştia se valorifică prin cerere, care se depune la sediul direcţiei. În acest caz, preţul variază de la 300 la 1.600 de lei, în funcţie de dimensiuni. Până acum nu a fost înaintată vreo cerere, însă Direcţia Silvică Gorj poate onora maximum şapte comenzi speciale.

Gorjenii trebuie să ţină cont de câteva aspecte atunci când cumpără pomul pentru Crăciun, astfel încât să nu încalce legea. „Pomii de Crăciun care sunt achiziţionaţi de la noi şi cei care se transportă pe drumurile publice trebuie să aibă obligatoriu aviz de expediţie şi marca dreptunghiulară a cantonului silvic de unde provine brăduţul respectiv. Tăierea fără drept a unui pom de Crăciun constituie infracţiune şi transportul de pomi de Crăciun fără documente legale este contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei şi confiscare pe loc”, a precizat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Vizualizări: 1,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: