Investiţie de 90 de mii de euro pentru nevoiaşi

Centru social în localitatea Prigoria. Acesta va fi amenajat într-o clădire dărăpănată pe care autorităţile o vor moderniza cu bani europeni. 90 de mii de euro au obţinut autorităţile locale pentru acest proiect. Contractul a fost semnat deja, iar lucrările ar putea demara în primăvara anului viitor.

Bătrânii sau copiii ce provin din familii nevoiaşe vor putea găsi un adăpost la viitorul centru social. Acesta va fi înfiinţat în satul Zorleşti, din Prigoria, după cum a anunţat primarul Iuliana Iliescu: „Am semnat contractul de finanţare pentru centrul social multifuncţional care va fi amplasat în satul Zorleşti, unde am schimbat destinaţia unei clădiri deteriorate. Valoarea proiectului se ridică la 90 de mii de euro. Centrul social va avea multiple servicii: consiliere, loc de joacă pentru copii, locuri de agrement pentru persoanele în vârstă şi sper să mai dezvolt şi alte servicii”.

Lucrările vor începe anul viitor şi vor fi gata până în toamnă. „După semnarea contractului de finanţare, se poate da drumul la licitaţie. Este o lucrare care se încadrează la licitaţie cu încredinţare directă şi acesta este un avantaj, că nu durează foarte mult procedura. Eu sper ca, până la sfârşitul anului, să rezolv şi această problemă şi, de la anul, să începem lucrările. Perioada de implementare a proiectului este de nouă luni”, a mai dat asigurări edilul din Prigoria.

Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: