Unii mineri încă mai poartă salopete de acum șapte ani

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2012, de aproape șapte ani, dar încă pot fi văzuți mineri care poartă salopete inscripționate cu SNLO, adică Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Minerii au mai primit salopete de atunci, teoretic chiar în fiecare an, dar acestea sunt de proastă calitate de cele mai multe ori, astfel că salariații apelează la cele vechi.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a explicat de ce salopetele sunt de proastă calitate. Bugetele alocate pentru achiziționarea acestora sunt mici, explică Pîrvulescu.

“Sunt firme care s-au dezvoltat și au bugete care le permit să ofere pe echipamente niște prețuri destul de bune. Ei iau caimacul pieții și noi luăm ce rămâne. Cam asta e”, a spus Pîrvulescu la TV Sud. Întrebat câte sezoane folosește un miner un echipament, Pîrvulescu a amintit că sunt mineri care încă poată salopete cu SNLO, pentru că atunci erau de calitate. “Încă sunt echipamente cu SNLO. Depinde cum se folosesc”, a spus liderul FNME.

Pîrvulescu susține că lipsa unor echipamente noi nu creează pericole iminente pentru salariați. (A.A.)

Vizualizări: 1,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: