Unitate şcolară modernă, pusă în funcţiune din toamnă

Câteva zeci de copii din comuna Văgiuleşti vor studia începând din anul şcolar 2015-2016 în condiţii mai bune. Este vorba de preşcolarii şi elevii claselor I-IV din satele Covrigi şi Murgileşti pentru care administraţia locală a ridicat o clădire nouă. Circa 500.000 lei a alocat primăria pentru realizarea acestei investiţii. 

Preşcolarii şi elevii din cele două sate au studiat până acum în trei clădiri de pe raza localităţii Covrigi, improprii pentru desfăşurarea actului de învăţământ. Autorităţile locale din Văgiuleşti au decis să realizeze un imobil în care să înveţe atât cei de la grădiniţă, cât şi cei de la clasele primare. Clădirea a fost ridicată cu fonduri de la bugetul local astfel că finalizarea investiţiei a durat câţiva ani. Pentru dotarea imobilului cu bănci şi tot ce era necesar, autorităţile au folosit banii rămaşi la bugetul local în anul 2014. Primarul Constantin Pârjol spune că cei mici vor studia de aici în cele mai bune condiţii, dotările fiind după standardele europene iar costurile de administrare se vor reduce substanţial. „Este vorba despre şcoala primară şi grădiniţa din satul Covrigi care urmează a se muta în noul an şcolar într-un local nou, care este la faza de finalizare şi mai sunt câteva lucrări de făcut, în sensul compartimentării şi separării ieşirilor. Preşcolarii trebuie să aibă ieşire separată faţă de clasele I-IV. La momentul actual activitatea de învăţământ se desfăşură pentru învăţământul primar în două clădiri care sunt foarte vechi, necesită reparaţii an de an şi deşi le facem reparaţii pentru a putea obţine autorizaţiile de funcţionare iarna erau probleme cu încălzirea deoarece sunt tâmplării vechi, construcţii vechi şi se încălzesc foarte greu. Sobele, la fel, au probleme, de multe ori le-am reparat şi pe perioada vacanţei a trebuit să reluăm această activitate pentru că sunt clădiri foarte vechi. Noua clădire dispune de mobilier nou, centrală pe lemne şi cărbune. Spaţiul este foarte luminos şi realizat în condiţii europene”, a declarat primarul comunei Văgiuleşti, Constantin Pârjol.

Transportul elevilor şi preşcolarilor din satele Covrigi şi Murgileşti la noua unitate de învăţământ va fi asigurat de noul microbuz şcolar de care a beneficiat comunitatea locală.     

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: