O şansă la viaţă pentru fetiţa de 13 ani cu inima bolnavă

Florentina Giuliana Ceolac, fetiţa din Rovinari născută cu malformaţie la inimă, va pleca peste două săptămâni să se opereze la o clinică din Milano. Chiar dacă intervenţia chirurgicală era suportată de stat, mama nu avea posibilitatea de a plăti transportul până în Italia. În urma articolului apărut în ziarul nostru, Filiala Gorj a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România s-a autosesizat şi a alocat suma de 2.500 de lei pentru a rezolva problema transportului pentru mama şi fetiţa greu încercată de boală.                  

Florentina Giuliana Ceolac, fetiţa în vârstă de 13 ani, s-a născut cu o malformaţie la inimă, iar prima operaţie a suferit-o la vârsta de 3 ani. „Am operat-o la vârsta de 3 ani la Timişoara şi de atunci mergem la consultaţie o dată la două luni. De câţiva ani starea ei se agravează: se înfundă, i se opreşte respiraţia, învineţeşte şi o lasă picioarele. Medicii ne-au spus că trebuie operată a doua oară. Această operaţie se poate face doar în Italia. Costul operaţiei este suportat de stat prin formularul europeană E 112, dar problema era că nu aveam bani de drum. Soţul m-a părăsit atunci când a văzut că merg periodic cu fata de control, s-a recăsătorit are alţi copii şi nu ne ajută cu nimic. Mulţumesc celor de la Crucea Roşie că mi-au dat aceşti bani. Nu mă interesează că nu o să ne ajungă de cheltuit pentru că nu voi mânca nimic pe acolo, tot ce mă interesează este să mă întorc cu fata bine acasă, la fraţii ei care vor rămâne cu părinţii mei până venim”, a declarat Zanfira Ceolac.

Mama şi fetiţele locuiesc lângă coteţe de porci şi păsări

Mama şi cele patru fetiţe ale ei locuiesc la periferia oraşului Rovinari, în zona unde oamenii au coteţele de păsări şi de porci. „Până în urmă cu câţiva ani am locuit într-un cămin social al primăriei. Eram mai multe familii acolo, dar ne-au scos pe toţi afară pentru că-l renovează. N-am avut unde să mergem şi am plecat pe un câmp unde erau coteţe de păsări şi de porci, unele erau părăsite şi am stat acolo. Apoi am strâns bani şi ne-am ridicat o cameră tot acolo. Nu avem acte pe pământ pentru că acolo oamenii de la blocurile din oraş au coteţele unde îşi cresc animale”, a precizat Zanfira Ceolac. Singurul venit al Zanfirei Ceolac şi al celor patru copii, cu vârste cuprinse între 5 şi  13 ani, îl reprezintă alocaţiile şi indemnizaţia de însoţitor pentru fetiţă. „Datorită unui articol apărut în presă am identificat această familie monoparentală, formată din mama şi 4 fetiţe, care are nevoie de ajutor pentru a fi posibilă o operaţie de cord deschis pentru fetiţa cea mare, în vârstă de 13 ani. Am reuşit totuşi să încasăm nişte bani pentru că s-au vândut în şcoli, la elevi, calendare şi orare. Cu aceşti bani mama şi fetiţa vor putea ajunge la timp în Italia. Vor pleca pe data de 4 iulie pentru că operaţia este programată pe data de 6 iulie. Sperăm că vor mai veni şi alte persoane în sprijinul lor pentru că după operaţie este nevoie să rămână două luni în Italia şi vor mai avea nevoie de bani”, a declarat Marius Vlaicu, preşedintele Filialei Gorj a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: