Prima asfaltare pentru trei drumuri din Borăscu

Trei tronsoane de drum din comuna Borăscu, care nu au fost niciodată asfaltate, vor fi reabilitate în următorii ani. Este vorba de circa 10 km de şosea ce va fi recondiţionată în satele Borăscu, Miluta şi Scoruşu. Unul dintre tronsoane asigură accesul de la drumul judeţean ce străbate localitatea până la Mănăstirea Dealu Mare. Investiţia se realizează din fonduri guvernamentale şi de la bugetul local.

Primul tronson supus reabilitării este cel din satul Miluta al comunei Borăscu, care asigură legătura cu Văgiuleşti. Constructorul a adus aici utilajele încă de la sfârşitul lunii mai, iar în prezent muncitorii lucrează de zor la amenajarea drumului. Au fost realizate canalele de preluare a apelor pluviale şi urmează să fie turnate două straturi de asfalt. „Este vorba despre un proiect pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, reabilitarea drumurilor comunale. Avem 10,007 km. Este vorba despre drumul de la Miluta- DC 79A, drumul de la Scoruşu-DC68 şi DC72B Borăscu- Mănăstirea Dealu Mare. Am început în prima fază cu drumul de la Miluta având în vedere că aici traseul de muncitori este mai lung, după aceea încercăm să reabilităm drumul de la Scoruşu şi cel de la Mănăstirea Dealu Mare. Pe acest tronson de la Miluta, care are o lungime de 3.4 km, se vor realiza şi canale de scurgere pe o lungime de aproximativ 2 km pe partea stângă având în vedere că pe acea zonă este versantul şi se strânge foarte multă apă”, a declarat Constantin Ţucu, primarul comunei Borăscu.    

Valoarea totală a proiectul este de 8 milioane lei. Contribuţia suportată de administraţia locală este de 5% din valoarea proiectului. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 3 ani însă autorităţile locale speră să facă recepţia cât mai repede. Autorităţile cred că după modernizarea drumului spre mănăstirea Dealu Mare va creşte numărul turiştilor în comună. „Pe drumul de la Borăscu care face legătura către Mănăstirea Dealu Mare vor fi reabilitaţi 4.2 km. Ţinând cont că avem această mănăstire, odată cu realizarea acestei investiţii o să devină şi o zonă turistică, de vizitare, o să fie un pelerinaj. Una peste alta, aceste investiţii sunt binevenite, în folosul comunităţii locale”, a mai spus primarul din Borăscu.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: