Unul dintre cele mai căutate cabinete din Policlinică și-a prelungit programul

Cabinetul de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și-a mărit programul din această săptămână. 

Astfel, noul program al acestui cabinet, care se numără printre cele mai căutate din Ambulatoriu, este de luni până vineri în intervalul orar 07:00 – 17:30. Datorită noului program de lucru, în fiecare zi pot beneficia de consult 42 de bolnavi de diabet zaharat din județul Gorj. 

Atât la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cât și la nivel județean, numărul de cazuri noi de diabet zaharat a crescut în ultimii ani. Astfel, la cabinetul de Diabet zaharat din cadrul ambulatoriului spitalului au fost 744 de consultații în luna octombrie 2021, 713 de consultații în luna septembrie 2021, în decembrie 2021-481 consultații etc. În cursul anului 2021, 7668 de pacienți au beneficiat de consult la Cabinetul de Diabet zaharat din Ambulatoriul integrat. Din păcate, printre acești pacienți se numără și copii.

Anul acesta, peste 2250 de pacienți au beneficiat de serviciile acestui cabinet, martie fiind luna în care s-au prezentat cei mai mulți bolnavi – 739. 

În Cabinetul de Diabet, nutriţie şi boli metabolice, pacienții beneficiază de consult medical, eliberare rețete compensate cu medicamentația specifică afecțiunii de care suferă, monitorizarea stării de sănătate, de sfaturi medicale privind conduita terapeutică, de sfaturi utile despre dietă, despre modul corect de administrare a insulinei. 

Andreea Bianca Petrică, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, își desfășoară activitatea la acest cabinet, fiind angajata Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu din 2016. Este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie din Craiova, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova urmând rezidențiatul în perioada 2016-2020, au transmis reprezentanții unității medicale. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: