Spitalul din Târgu Jiu a „tăiat” din paturile pentru Covid

Numărul mai mic de îmbolnăviri de Covid 19 a determinat conducerea celui mai mare spital din Gorj să reducă din capacitatea destinată pacienților infectați. Din 80 de paturi câte erau destinate celor cu Sars-Cov2, acum, în spitalul din Târgu Jiu mai sunt peste 30. Cât privește situația bolnavilor cu Covid, în unitatea medicală mai sunt doar 11. Cu toate acestea, reprezentanții spitalului îndeamnă gorjenii să fie precauți pentru că pandemia nu a trecut.

O singură persoană este în secția de Terapie Intensivă destinată celor cu Covid. „Numărul de paturi ocupate pe Covid este mai mică. La ATI Covid, din 19 paturi aprobate, este internat un singur pacient. La Boli Infecțioase, sunt 10 pacienți. Între timp, au fost făcute reduceri la aceste structuri. Nu a avut sens să ținem atâtea paturi. Am redus de la 80 de paturi la 34, la Boli Infecțioase. Personalul alocat suplimentar a revenit la locurile de muncă unde a fost delegat pentru că activitatea Covid este redusă”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu.

În ciuda numărului mic de bolnavi, Vienescu îndeamnă gorjenii să respecte, în continuare, măsurile de protecție împotriva Covid. În spital, toți angajații poartă echipament de protecție.

„Se poate observa o scădere a numărului de cazuri, dar trebuie să fim precauți. Nimeni nu își mai dorește să revenim la ce a fost. În spital, personalul medical poartă măști, e nevoie de păstrarea măsurii de protecție. Pandemia încă nu a trecut. Și anul trecut, perioada de vară a fost mai liniștită. A urmat valul din toamnă, care a fost mai agresiv și a lăsat multe victime în urmă”, a mai spus Dumitru Vienescu, într-o emisiune la Radio Accent.

La ultima raportare, inspectorii de sănătate publică au transmis că au fost înregistrate patru îmbolnăviri noi, în județul Gorj, din aproape 150 de teste făcute în 24 de ore. 

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: