Şi-a construit o casă din 10.000 de sticle

Vasile Piscureanu locuieşte în comuna Jupâneşti de o viaţă şi a reuşit să facă din casa lui un adevărat punct turistic având în vedere numărul impresionant de oameni care i-au trecut pragul din pură curiozitate. Casa în care locuieşte acesta este construită din nici mai mult nici mai puţin de 10.000 de sticle. Omul povesteşte că s-a ales cu această pasiune încercând să uite trădarea soţiei, care a plecat cu un vecin. Casa prieteniei, căbănuţă sau cramă, toate din sticle şi din lăzi de sticle.

O casă şi încă două anexe din sticle. Cu asta se poate lăuda constructorul Vasile Piscureanu care munceşte zi şi noapte pentru a-şi pune în practică cele mai neobişnuite idei. Bărbatul în vârstă de 57 de ani este constructor de meserie şi este recunoscut în sat datorită pasiunii lui de a-şi construi clădiri din materiale mai puţin obişnuite. „Pentru casă, pentru crama asta în formă de bisericuţă şi pentru casa prieteniei am folosit cam 10.000 de sticle pe care le-am adunat din baruri, oricum nu erau folosite la nimic şi am zis să le fac o întrebuinţare. Mai am o încăpere formată din lăzi cu sticle în ele pe care le-am zidit şi am făcut un fel de căbănuţă, acum urmează să termin mansarda”, a mărturisit Vasile Piscureanu.

Bărbatul mărturiseşte că totul a început în 1996 când a început construcţia la faţada casei în care locuieşte şi de atunci a continuat să construiască pentru că îi place să pună în practică ideile pe care le are mai ales că nu este deloc costisitor. „În 1996 am început construcţia şi continuă şi în prezent. Am planuri mari pentru viitor, lucrurile nu se termină aici”, a mai adăugat Vasile Piscureanu. Chiar dacă îi este greu să vorbească de acest lucru, bărbatul recunoaşte că totul a început după ce soţia sa a fugit de acasă cu vecinul său iar el a rămas să aibă grijă de doi copii minori. „Trebuie să vă spun că mi-a fost foarte greu, soţia mea a fugit cu un vecin şi eu am rămas cu copii. Am zis să fac ceva folositor nu să mă refugiez în alcool şi aşa a început toată povestea asta”, a precizat Vasile Piscureanu. La câţiva ani în urmă, bărbatul şi-a propus să construiască, tot din sticle, o casă a prieteniei unde îşi mai aduce din când în când mândrele. „Uitaţi, am şi televizor aici, radio, pat, am pictat-o frumos şi am şi şase femei reci, astea din perete. Asta o numesc casa prieteniei, până mai pot şi eu că după aia...”, a adăugat Vasile Piscureanu.

Are în lucru un beci secret

Chiar dacă bărbatul lucrează ca muncitor de întreţinere la Clubul Elevilor din Târgu Cărbuneşti, acesta spune că în prezent îşi face deja planul de a construi un beci a cărui intrare nu o va dezvălui nimănui şi în care femeile nu vor avea voie să intre. Acesta este cel mai mare vis al său şi deja a identificat locul unde va fi acest beci. „În spatele casei am o cişmea şi acolo vreau să sap în pământ şi să fac o intrare pe care numai eu să o cunosc. Aici nu vor avea voie decât bărbaţi şi voi ascunde în primul rând cazanul acolo. Intrarea o să o ştiu numai eu, aş vrea să fie ceva pe sub apă”, a declarat bărbatul.

Pentru această construcţie, Vasile Piscureanu nu va folosi însă ca material sticla pentru că spune el aceasta nu rezistă sub pământ pentru că se umple cu apă. „Pentru beci nu o să folosesc sticle pentru că este sub pământ şi sticla nu rezistă în pământ, se umple cu apă”, a mai adăugat Vasile Piscureanu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: