Remedii naturiste pentru unghiile fragile

Există persoane care se confruntă mereu cu problema unghiilor fragile. Acestea sunt foarte moi şi se rup foarte des chiar şi fără a fi lovite sau afectate de factorii externi.

Pentru ca unghiile să se întărească şi să nu mai aveţi probleme cu ruperea lor puteţi apela la o serie de remedii naturiste verificate care au ca efect protejarea şi revigorarea unghiilor fragile.

1.   Loțiune pe bază de castravete pentru unghii fragile: Pasează câțiva castraveți fără să-i cureți de coajă. Pune sucul într-un vas și înmoaie-ți degetele într-o astfel de soluţie fiecare zi, timp de o săptămână.

2.   Loțiune pe bază de coada-calului: Prepară o infuzie cu o mână de coada-calului la o cană de apă. Încălzește infuzia puțin înainte de a-ți înmuia degetele în ea.

3.   Remediu pe bază de germeni de grâu: Încălzește patru linguri de ulei de germeni de grâu amestecat cu apă. Ia amestecul de pe foc, lasă-l să se răcească și adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Ține vârfurile degetelor în acest amestec timp de zece minute.

4.   Remediu cu ulei de măsline, miere de albine și ou: Aceste trei alimente sunt foarte hrănitoare și au proprietăți extraordinare. Amestecă într-un vas o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere și un gălbenuș de ou până obții o pastă fină. Masează ușor amestecul pe fiecare unghie. Lasă-l să acționeze timp de o oră.

5.    Soluții „instant” sunt acele soluţii care nu necesită multe ingrediente. Înmoaie-ți unghiile în zeamă de lămâie de două ori pe zi, freacă-le cu un cățel de usturoi, aplică iod decolorat cu o bucată de vată și lasă-l să se usuce complet sau afundă-ți vârfurile degetelor în oțet de mere în fiecare zi, de preferat înainte de culcare.

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: