Îndulcitori naturali care înlocuiesc cu succes zahărul

Zahărul ne afectează întregul organism cu timpul și, la un moment dat, este nevoie de o schimbare în viața noastră. Poți începe să te gândeşti la sănătatea ta prin înlocuirea treptată a zahărului cu alți îndulcitori naturali.

Dacă vrei să faci dulciuri de casă fără zahăr, ai la dispoziție mai multe variante de îndulcitori: mierea, siropul de agave, îndulcitorul din ștevie sau siropul de arțar, toate fiind naturale.

Mierea este probabil cel mai comun înlocuitor al zahărului, fiind în același timp și cel mai sănătos. Mierea de albine este plină de vitamine, dar și de minerale, acizi organici și enzime, toate având un rol important în buna funcționare a metabolismului nostru.

Siropul de agave este un îndulcitor natural, alcătuit 90% din fructoză, fiind obținut din sucul plantei de agave. La consistență seamănănă cu mierea, dar este mult mai dulce, motiv pentru care ar trebui să o folosești într-o cantitate mică. Cel mai mare avantaj al siropului de agave este faptul că are un indice glicemic mai mic decât zahărul sau decât mierea.

Extractul de stevia este chiar și de 10-15 ori mai dulce decât zahărul normal, iar dacă este supus unui proces de rafinare, el poate ajunge chiar și de 300 de ori mai dulce decât zahărul normal. În cazul în care vrei să folosești îndulcitorul din stevia pentru o rețetă de dulciuri fără zahăr, ar trebui să știi că o lingură de extract de stevia este echivalentul unei cești de zahăr, așa că, mare atenție cum îl folosești.

Siropul de arțar este unul dintre cele mai populare opțiuni de înlocuire a zahărului în SUA. Pe lângă faptul că este mult mai natural, fiind realizat doar din ingrediente naturale, siropul de arțar are și multiple beneficii pentru sănătate: reduce inflamațiile, ajută la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge și este bogat în vitamine și minerale necesare organismului nostru.

Vizualizări: 1,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: