Afecțiuni care pot fi tratate cu sare

Sarea este nelipsită din bucătărie, fiind un aliment dar și un medicament. Pentru că utilizările ei nu se rezumă doar la asezonarea mâncărurilor, specialiştii o recomandă şi pentru tratarea anumitor afecţiuni.

Sarea grunjoasă sau sarea marină poate fi folosită cu succes și în anumite tratamente externe, care te ajută să ameliorezi afecțiunile ce îți dau bătăi de cap.

1.Sarea tratează ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului este o afecțiune care îți poate știrbi frumusețea picioarelor. Pentru această afecțiune nu este nevoie să faci băi totale cu sare, ci doar să-ți pregătești o soluție salină pentru picioare, cu o concentrație ridicată. Stai cu picioarele în apa preț de 15 minute, apoi tamponează excesul de lichid cu un prosop curat.

2. Sarea tratează durerile în gât și tusea

Fă gargară cu apa sărată. Dizolvă 2 lingurițe de sare într-un pahar cu apa călduță şi fă gargară cu această soluție de 2 ori pe zi. Dacă după 3 zile durerile și tusea nu trec, trebuie să mergi la doctor, deoarece poate fi vorba despre o infecție care necesită un tratament specific.

3. Sarea combate acneea

Acneea este o afecțiune tare incomodă, însă poți încerca să o combați cu sare. Zilnic, este indicat să îți pregătești o soluție salină concentrată. Cu ajutorul unui disc demachiant, aplici soluția pe zonele afectate și o lași să acționeze. Ca parte a tratamentului, săptămânal este bine să îți aplici o mască de nămol salin, care purifică pielea, destupă porii și reglează producția de sebum.

Sarea poate fi folosită și pentru tratarea altor afecțiuni: infecții urinare, hipertensiune arterială, psoriazis, reumatism și nivel ridicat de stres.

Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: