USL nu mai trăieşte! Primarii, obligaţi să dea jos afişele ilegale!

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj a admis, sâmbătă, plângerea PNL care a reclamat faptul că PSD foloseşte afişe cu sigla USL. BEJ a dispus primarilor din toate localităţile să ia măsuri imediate pentru înlăturarea tuturor afişelor de acest tip, ceea ce îi nemulţumeşte pe primari deoarece nu au chef să le dezlipească. În aceste condiţii, afişele ilegale ale PSD ar mai putea sta pe panourile din comune.

PNL a contestat folosirea acronimului USL de către PSD în afişele electorale. Liberalii au considerat imoral şi ilegal folosirea de către social-democraţi a sintagmei „USL trăieşte”. „S-a admis plângerea PNL şi s-a dispus înlăturarea afişelor electorale, folosite de alianţa PSD-UNPR-PC ce conţin acronimul USL, de pe raza întregului judeţ. Măsura administrativă va fi dusă la îndeplinire de către primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Gorj. Chiar începând de astăzi, primarii trebuie să procedeze la înlăturarea afişelor USL”, a declarat Valentin Bănică, preşedintele BEJ Gorj, sâmbătă. Decizia a fost salutată de PNL Gorj, liberalii felicitând judecătorii pentru că nu au cedat ameninţărilor publice ale preşedintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

Primarii nu au chef să le dezlipească

Liberalii gorjeni spun că sunt mulţumiţi de faptul că puterea judecătorească nu a cedat la presiunile PSD. „Puterea judecătorească şi-a spus cuvântul şi nu s-a lăsat intimidată de ameninţările PSD. Îi felicit pe judecătorii gorjeni că au dat dovadă de verticalitate. Am avut emoţii, dar totodată am avut încredere în instituţiile statului cum că rezistă la presiunile PSD”, a declarat Dian Popescu, liderul PNL Gorj. Decizia BEJ Gorj care obligă primarii să înlăture afişele PSD, nu pare a fi pe placul edililor locali, dat fiind faptul că o sarcină în plus le îngreunează activitatea. „Din păcate este weekend şi nu voi merge acum la primărie pentru a dezlipi afişele USL. Să vedem mai întâi hotărârea BEJ şi decizia Tribunalului şi cu siguranţă vom intra în legalitate”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bâlteni. La rândul său, edilul de la Tismana spune că va cere înlăturarea afişelor de către cei care le-au lipit. „Nu voi dezlipi eu sau angajaţii primăriei afişele PSD. Noi, la nivelul comunităţilor locale îi cunoaştem pe cei care le-au lipit şi vom cere organizaţilor locale să le înlăture. Cu siguranţă, le vor dezlipi decât să plătească amendă”, a declarat Marian Slivilescu, primarul de la Tismana.  

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: