Ce candidat la europarlamentare vine de Ziua Europei la Târgu Jiu

Diana Pavelescu, locul al doilea pe lista Forţei Civice pentru alegerile europarlamentare, este singurul candidat care şi-a anunţat prezenţa la Târgu Jiu astăzi, de Ziua Europei. „Pe 9 mai este Ziua Europei, o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa”, a scris Pavelescu pe pagina sa de socializare.

Diana Pavelescu a intrat în politică de nici doi ani. „Am simţit că pot face parte dintr-o echipă care va aduce un suflu nou politicii româneşti”, a spus Diana Pavelescu, a doua pe lista Forţei Civice, după Mihai Răzvan Ungureanu.

Mamă a trei fete, Pavelescu explică de ce a ales să candideze la alegerile europarlamentare: „A fost o decizie în primul rând personală. Îmi doresc pentru copiii mei un viitor mai bun la ei în ţară. Am constatat că nu se poate. Avem o ţară frumoasă şi cu oameni bine pregătiţi, dar în permanenţă pare a exista ceva care niciodată nu ne lasă să performăm. Avem un talent de a ne pune singuri obstacole, ori de a-i lăsa pe alţii să ne minimizeze meritele”.

Ce face Daciana Ponta cu o alocaţie de 42 de lei?

Diana Pavelescu are o agendă foarte încărcată şi vrea să implementeze politici care să le permită tinerilor să se angajeze pe posturi care să corespundă pregătirii lor profesionale: „Cele mai multe femei cu studii superioare merg şi lucrează la casierie de hypermarket pe un salariu mizerabil, în loc sa fie promovate în structuri care au nevoie de cunoştinţele lor. Este frustrant să vezi o casieriţă vorbitoare de trei limbi străine la hypermarket, iar la o primărie sau o altă instituţie de stat, care ar trebui să se ocupe de proiecte pentru atragerea de fonduri europene, să întâlneşti funcţionari care nu ştiu bine nici limba română”.

Pavelescu vrea ca românii să aibă venituri la nivel european, deoarece un venit al familiei de 1.400 de lei nu pot acoperi nevoile: „Cum să se gândească şi la copii şi cu ce să-i crească. Cu alocaţia de 42 de lei? Ar reuşi Victor Ponta şi Daciana Sârbu să-şi crească la Rovinari sau la Motru copilul cu 42 de lei pe lună? Ar reuşi ei să-şi găsească loc de muncă la Berbeşti?”.

SOLUŢII

Ca specialist în domeniul agriculturii, Diana Pavelescu are ca proiecte politice: creșterea subvenţiilor pentru agricultori şi crescători de animale; înfiinţarea unei bănci pentru susţinerea agriculturii; introducerea întreprinderilor sociale şi la sate.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: