Primarul aplaudac la PSD, demis de PNL

Şefii PNL Gorj anunţă în sfârşit primele măsuri, după ce primarii partidului au participat la mai multe acţiuni politice ale PSD. Picătura care a umplut paharul a fost participarea lui Gheorghe Păsărin, primarul liberal de la Bâlteni, la mitingul organizat sâmbătă de PSD la Rovinari, cu ocazia venirii lui Victor Ponta. Preşedintele PNL Gorj Dian Popescu spune că Păsărin este un trădător, motiv pentru care a fost demis din funcţia de preşedinte al filialei PNL din Bâlteni. Nu este primul incident de acest fel. Mai mulţi primari PNL au participat în aprilie la o şedinţă a PSD, unde a fost desemnat candidatul pe colegiul 2 Senat, însă atunci Dian Popescu a spus că aleşii locali nu au ştiut că merg la o şedinţă politică. Alţi primari liberali s-au trezit că le sunt folosite fotografiile din 2012 pentru bannerele electorale ale PSD, pentru a păcăli electoratul că „USL trăieşte!”.

Gheorghe Păsărin a fost demis ieri din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Bâlteni din cauza participării sale la mitingul PSD. În locul lui Păsărin a fost numit Alexandru Braia, fostul director al carierei Peşteana. Liderul PNL Gorj spune că primarul de familia_pasarinla Bâlteni a trădat partidul şi ca atare nu mai este considerat liberal, de drept. „Gestul primarului de la Bâlteni reprezintă o formă de manifestare a singurătăţii. Aşa se manifestă singurătatea unui om. Este decizia lui de a se rupe de PNL. Şi-n marile conflicte mondiale au existat trădători, darămite în partidele politice. Gheorghe Păsărin este un trădător, iar dacă doreşte să treacă în rândul primarilor PSD îl vom ajuta cu documente. O primă sancţiune a fost aceea de a-l demite din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Bâlteni. Este clar că Gheorghe Păsărin nu mai este membru PNL de drept, ci doar în documente”, a declarat Dian Popescu, liderul PNL Gorj.

Gheorghe Păsărin este acuzat că a mobilizat oamenii pentru a-i aduce la mitingul PSD. În plus, el şi-a adus întreaga familie să susţină candidaţii social-democraţilor. „Păsărin s-a urcat pe scenă şi a pozat alături de PSD. Singurul lucru care îi mai lipsea era un batic roşu la gât. Este problema dumnealui şi poate trece oricând la PSD fără nici un fel de probleme din partea noastră”, a menţionat Dian Popescu.

Primarul Gheorghe Păsărin spune că a participat la mitingul PSD întrucât nu a fost de acord cu ruperea USL. Ba mai mult, a anunţat că va lipsi de la acţiunea electorală pe care o vor organiza liberalii cu ocazia venirii lui Crin Antonescu în Gorj. 

Liberalii, pe afişe cu adversarii de la PSD

Primarul Gheorghe Păsărin apare şi pe bannerele electorale alături de candidaţii PSD dar spune că asta a fost opţiunea lui. Şi primarul din Drăguţeşti este într-o situaţie similară, dar acesta susţine că i-a fost folosită o fotografie din 2012 şi că nu şi-a dat acordul pentru aşa ceva. „Nu vreau să mai dau interviuri, să-mi fie terfelită imaginea. Nu candidez. Eu declaraţiile le voi face după 25 mai. Acum vă spun că fotografia este din 2012, când era USL”, a spus Vasile Moşoiu.

În replică, preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, susţine că niciunul dintre primarii PNL nu a fost pus cu forţa pe banner. „Eu i-am întrebat pe toţi, şi-au dat acceptul, unii chiar m-au sunat că vor şi ei”, a spus Călinoiu.

REACŢIE

Din PNL, cea mai dură reacţie a avut-o Mihai Paraschiv, preşedintele de la tineret şi consilier municipal. „Păsărin este un tip care se vinde foarte ieftin, aceasta este răsplata pentru sprijinul pe care i l-am acordat.  S-a vândut ieftin pentru că aşa îi este caracterul”, a spus Paraschiv la Radio Infinit.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: