Candidatul PSD Mihnea Costoiu, dat jos cu poliţia

Mai mulţi stâlpi de susţinere a unor panouri publicitare au răsărit miercuri la Târgu Jiu, în principalele intersecţii ale municipiului din zona centrală. Cum au fost montate, cum pe ele au fost prinse bannere cu candidatul PSD pe colegiul II Senat, Mihnea Costoiu, alături de premierul Victor Ponta. „Mihnea Costoiu – senator de Gorj”, a fost mesajul lansat ilegal de PSD, ilegal pentru că încă nu a început campania electorală. Afişajul ilegal a dispărut în câteva ore, după ce pandurul.ro a scris despre acest lucru şi fapta a fost sesizată Poliţiei prin 112.

Pesediştii au dat ordin ca oraşul să fie împânzit cu bannere care îl înfăţişează pe Victor Ponta şi pe candidatul PSD la Senat. Asta în condiţiile în care oricum oraşul este plin cu afişe cu Ponta, candidatul PSD la orice. Că sunt alegeri parlamentare, locale sau chiar europarlamentare, PSD plantează afişe cu Victor Ponta. Cel mai probabil motivul este acela că indiferent de alegeri sau de anul scrutinului, promisiunile lui Victor Ponta sunt aceleaşi.

Fugaru a sunat la 112

Ieri, în centrul municipiului Târgu Jiu au fost amplasate noi panouri publicitare, iar primul client a fost un pesedist. Afişajul este ILEGAL, având în vedere că oficial campania electorală pentru alegerile parţiale începe pe data de 10 mai 2014. Muncitorii care montau bannerele spun că ei au ordin de la şefi să le amplaseze şi intenţionau să-şi termine treaba cât mai repede. Astfel de bannere au apărut şi în zona staţiei de taxi de la Parâng. Din nefericire pentru PSD, în zonă este sediul Partidului Mişcarea Populară, iar candidatul partidului, Ion Fugaru, a observat bannerul PSD. El a declarat că imediat a sunat la 112. „Am sunat la 112. Mi s-a spus să mă duc la BEJ. Până să mai fac alte demersuri l-au luat. I-am făcut poze cu telefonul“, a declarat Ion Fugaru. După scandalul creat, PSD a renunţat să mai pună bannerele şi chiar le-a luat pe cele pe care le afişase. Interesant este că, deşi Ion Fugaru spune că a sunat la 112 să reclame nerespectarea legii de către PSD, Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, afirmă că nu a existat acest apel. Mai mult, şi vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu, a declarat presei că nu a văzut afişajul cu Mihnea Costoiu. Din nefericire pentru ei, presa a surprins imagini chiar din momentul în care bannerele erau montate, astfel că probele ilegalităţii comise de oamenii PSD sunt clare.

Plângeri la Biroul Electoral

Mai multe partide politice au anunţat că vor face plângere la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) pentru a semnala această încălcarea flagrantă a legii. PSD este cel mai reclamat partid la BEJ, având în vedere că încalcă legea fără fereală. Candidatul de la Forţa Civică, Ion Săvoiu, a reacţionat din nou extrem de dur pe pagina sa de socializare. "Campania electorala a Partidului Nesimţit a început. Încă o dată se demonstrează tupeul si aroganţa candidatului nesimţit! Mulţumim din inima partidului pentru minciunile, promisiunile, lipsa de respect fata de cetăţenii oraşului Târgu Jiu", a scris acesta pe facebook.

Partidul Democrat Liberal, prin vicepreşedintele Denisa Şuţă, a depus plângere la Biroul Electoral Judeţean, unde a reamintit că un afişaj similar a fost şi la Rovinari, iar autorii au rămas nesancţionaţi.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: