Crin Antonescu - bucuros că Gorjul e liber, trist că e sărac! Mii de gorjeni la miting

Mii de oameni au fost marţi la mitingul PNL de la Rovinari, la fel de mulţi câţi au fost sâmbătă la manifestarea similară a PSD din acelaşi oraş. Crin Antonescu i-a criticat în aceeaşi măsură pe Victor Ponta şi Traian Băsescu. „Opriți-vă! Țara asta trebuie să meargă înainte, nu înapoi. Opriți-vă! Țara nu mai vrea un partid stat. Când am făcut USL am promis românilor că ne vom opune oricărei încercări a unui partid sau om de a pune mâna pe toată țara. Noi ne-am ținut de cuvânt și nu am putut merge mai departe cu oameni care mint”, a spus liderul liberal.

Șeful PNL a declarat că atât președintele, cât și premierul ar trebui să fie mult mai interesați și să discute despre problemele de zi cu zi ale românilor, nu despre „săriturile cu parașuta” sau despre cine intră mai repede la pușcărie. „Zilnic ascultăm discuții despre lupta lui Băsescu cu Ponta, despre săriturile cu parașuta, despre cine intră la pușcărie, dar despre locuri de muncă mai vorbim? Despre banii cu care oamenii să își trimită copiii la școală sau banii publici cu care toți primarii din țara asta să facă ceva pentru comunitate mai vorbim? Ei nu vor să vorbească pentru că nu vor să își asume răspunderea. Nici președintele țării nu a fost ales ca să facă poze cu tricoul unui partid, nici prim-ministrul nu e prim-ministru ca să se lupte cu președintele țării. Fiecare are o răspundere pentru votul și banii dvs.”, le-a spus Antonescu participanților la mitingul electoral de la Rovinari.

foto_pnl

S-a întâlnit cu liderii sindicali din FNME

Înainte de a-și încheia discursul, șeful PNL le-a mărturisit colegilor săi de partid că pleacă „trist” din „județul lui Ponta” întrucât a constatat că lucrurile nu sunt atât de frumoase aici pe cât le prezintă prim-ministrul. ”Am avut marea bucurie de a fi în mai mult de 10 localități din Gorj, inclusiv la Târgu Jiu. Acum, iată ne întâlnim aici, într-un miez fierbinte al județului. Plec din Gorj bucuros că Gorjul nu e roșu, că Gorjul e liber, că oamenii au opțiuni în Gorj. Plec trist din Gorj că, din păcate, nu sunt adevărate lucrurile spuse de domnul prim-ministru, deputat de Gorj, că în Gorj nu curge lapte și miere. În Gorj sunt oameni care azi câștigă mai puțin decât cu un an sau doi în urmă, în Gorj sunt oameni care pun problema ce le dau copiilor mâine de mâncare, în Gorj sunt oameni care sunt amenințați pe motive politice și acest lucru i-l promit aici domnului Ponta, Partidul Național Liberal nu-l va mai permite în România, începând de la Gorj”, a mai declarat Antonescu, care s-a întâlnit la Rovinari şi cu liderii minerilor şi energeticienilor care continuă lupta cu administraţia pesedistă a CE Oltenia: Pârvulescu, Mitrescu, Golea, Lădaru.

„Sunt banii ţării, nu ai lui Ponta şi Călinoiu”

Liderul PNL l-a criticat pe fostul său partener din USL pentru faptul că a politizat la nivel de județ întreaga activitate economică crin_tg_jiuși că le-a impus tuturor gorjenilor „să fie roșii”. Antonescu a menționat că în România trebuie să fie loc pentru toate culorile politice, nu doar pentru roșul PSD. ”Ce au făcut Ponta și PSD în Gorj? Au politizat totul, i-au dat afară pe toţi cei care nu erau cu PSD din funcţii de conducere. Le-au impus tuturor să fie roşii sau să nu mai existe. Ei bine în ţara trebuie să fie loc pentru toate culorile, iar drapelul acestei țări nu e roșu, ci e roșu, galben și albastru. România e a tuturor”, a spus Antonescu, acesta criticând PSD pentru faptul că procedează la fel ca PDL în urmă cu câțiva ani.

”Se întâmplă din nou în România un lucru inacceptabil. Se întâmplă din nou ca cei care guvernează, ca PSD și Ponta, așa cum a făcut și PDL și Băsescu, să amenințe primarii care nu sunt din partidul lor să le dea sau să nu le dea banii pentru bugetul comunității după cum vor ei. Banii sunt ai cetățenilor, nu sunt de acasă de la Ponta, de la Călinoiu (n.r.- vicepreședinte PSD și șef al CJ Gorj) sau Antonescu, sunt banii voștri. Nu mai acceptăm ca în această țară primul ministru să spună eu vă dau sau nu vă dau banii pentru că nu sunt banii lor, iar comunități întregi să fie pedepsite pentru că și-au ales un primar de la un alt partid”, a mai menționat Crin Antonescu.

5.000 – este numărul de gorjeni veniţi la miting, potrivit estimărilor lui Dian Popescu, care se organizase pentru doar 2.500 de susţinători

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: