Uzufruct la jumătate pentru localnicii din Roșia de Amaradia

Vești neplăcute pentru aproximativ 200 de localnici din comuna gorjeană Roșia de Amaradia. Au aflat că, în acest an, uzufructul plătit de Complexul Energetic Oltenia va fi la jumătate față de 2021. Compania invocă o adresă de la Direcția de Agricultură Gorj, în care scrie că producția a fost mai mică.

Circa 200 de localnici din comuna Roșia de Amaradia încasează uzufruct de la compania energetică pentru terenurile care au fost răscolite de excavatoare și care nu au mai fost redate în circuitul agricol.

Anul acesta, oamenii au aflat cu stupoare că vor primi mai puțini bani. "Plătesc uzufruct la cetățeni în condițiile în care puteau investi aceste sume în refacerea acestor terenuri. De zece ani, tot cer și insist sa le dea terenurile. Uzufructul diferă de la an la an, nu reflecta cantitatea de recolta care s-ar obține din aceste zone. Uzufructul este la jumătate anul acesta. Au motivat ca Direcția Agricola a scos în evidenta ca producția a fost foarte mica. 600 de lei pe hectar primesc anul acesta și anul trecut era de 1200 de lei. Sunt în jur de 200 de hectare afectate de activitatea minieră", a spus primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Acesta a reamintit că oficialii CE Oltenia au obligația de a consolida zona pentru că alunecările de teren avansează spre locuințele oamenilor. "Groapa rămasă în urma excavarilor nu face altceva decât să producă alunecari înspre satele Seciuri și Ruget. Malurile se prăbușesc și înaintează alunecarea spre sat", a fost semnalul de alarmă tras de edilul Cotojman.

Vizualizări: 2,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: