Uzufruct pentru proprietarii terenurilor afectate de lucrările la drumul expres Craiova - Târgu Jiu 

Localnicii care au terenuri pe care va trece drumul expres Craiova - Târgu Jiu vor primi uzufruct pentru bucățile de teren ce vor fi afectate de lucrările care se fac în această perioadă pentru sondarea solului. Nu se știe încă suma pe care o va încasa fiecare, dar autoritățile au ținut să liniștească localnicii că vor fi despăgubiți mai ales după ce unii au sunat la 112 când s-au trezit cu utilajele care fac foraje pe proprietățile lor. 


În primă fază, oamenii vor fi despăgubiți pentru terenurile afectate de aceste foraje. Compania de Drumuri le va plăti uzufruct. 


"Se vor face despăgubiri pe culturile de pe terenuri. Se vor lua în calcul date de la statistică. Nu se fac încă exproprieri pe culoarul pe care va trece acest drum expres. E o altă etapă, o altă fază cu despăgubirile. În acest moment, vorbim doar de uzufruct, pentru bucățica de teren pe care intră cu acele utilaje și sondează solul. Poate să fie o bucată de 10-20 de metri pătrați, sunt și mai mari", a transmis prefectul Marcel Iacobescu. 


Prefectul a ținut să-i bage în ședință atât pe cei de la firma care face foraje și studii de sol pe traseul drumului expres, cât și pe primarii localităților pe unde va trece șoseaua de mare viteză. Asta și pentru că mulți oameni n-au știut de aceste lucrări, muncitorii au intrat deja pe terenurile lor cu utilajele, iar proprietarii, speriați, au chemat Poliția la fața locului. 


"Acele echipe au ajuns în anumite localități, au intrat pe terenuri fără a anunța nici măcar Primaria, nici proprietarii terenurilor. Și au existat discuții, inclusiv apeluri la 112 pentru încălcarea proprietății", a mai comentat Iacobescu. 


Drumul expres Craiova – Târgu-Jiu va traversa localitățile Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu-Cărbunești, Scoarța, Dănești și Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: