Va fi selectat artistul care să facă noi busturi pentru soții Tătărescu 

Numele artistului care va realiza busturile soților Tătărăscu, Gheorghe și Arethia, din parcul de la Muzeul Județean de Istorie Gorj, va fi selectat la jumătatea lunii mai.

Atunci este termenul pentru depunerea machetelor, după care va urma jurizarea comisiei formată din specialiști.

„În luna mai este termenul pentru depunea machetelor. Au fost mai multe persoane care și-au manifestat interesul. Să sperăm că vor fi propuse lucrări de calitate și că va fi atribuit acest contract de realizare a celor două busturi“, a precizat viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Coica.

Anul trecut, cele patru machete depuse de cătrer artiști plastici au fost respinse de comisie, pe motiv că nu îndeplineau cerințele.

Soții Tătărăscu și-au pus amprenta asupra dezvoltării municipiului Târgu Jiu și a județului Gorj. De numele lor se leagă Ansamblul „Calea Eroilor“, Transalpina, Fabrica de confecții din Târgu Jiu, Fabrica de țigarete, spitalul TBC de la Dobrița și multe alte investiții. Au fost create două busturi, de către sculptorul Paul Popescu, însă au fost retrase din spațiul public după ce funcționarii au constatat că bustul Artehiei era prea provocator.

Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: